Optik illüzyon testleri, farklı açılardan bakıldığında değişik şekillerde algılanabilen nesnelerin, çizimlerin veya resimlerin kafa karıştıran yansımalarıdır. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi çok sayıda optik yanılsama türü mevcuttur. Bu tür optik yanılsamalar, psikanaliz alanında da önemli bir yer tutar.

Bugün sizler için sunduğumuz optik illüzyon testi, son zamanların en çok tartışılan testlerinden biri olma özelliği taşıyor. Bu testteki yılanı görebilenler, yüksek zekaya sahip olarak nitelendiriliyor. Peki, siz bu görseldeki yılanı fark edebildiniz mi?

Görselde, zürafaların bulunduğu bir orman yer alıyor. İllüzyon, ters pozisyondaki zürafaları göstermeye yönelik bir şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca görseldeki yapraklar ve ağaçlar, yılanın bulunmasını daha da zor hale getiriyor.

Evet, zaman ilerliyor! 10 saniyeniz dolmak üzere! Hala görseldeki yılanı göremediniz mi?

YILAN NEREDE GİZLENİYOR?

10 saniyelik sürede yılanı bulamadıysanız, size biraz ipucu verelim. Yılanı görselin sol tarafında aramaktan vazgeçin. Ve süreniz sona erdi.

Yılan, görselin sağ tarafında gizlenmiş durumda. Daha iyi görebilmeniz için kırmızı daireyle işaretlediğimiz bölgeye dikkat edebilirsiniz.