Yemekten önce çorba içenlere kötü bir uyarı! Elazığ yağlamasının tadı sorgulanamaz, keyifle tüketiliyor... Farklı lezzetler arayanların vazgeçilmezi haline gelen Elazığ yağlaması, sofraların gözdesi olmayı başarıyor. İşte Elazığ yağlamasının hazırlanma aşamaları...

Malzemeler

500 gram kıyma

1 adet soğan

2 adet yeşil biber

1 adet büyük domates

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım demet maydanoz

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Karabiber

Tuz

1 çay kaşığı kimyon

Kırmızı toz biber

1 su bardağı yoğurt

2 diş sarımsak

3 su bardağı un

1 çay kaşığı yaş maya

1 su bardağı ılık su

Yapılışı

Geniş bir yoğurma kabına unu koyun. Ortasını açarak tuz ve mayayı ekleyin. Ilık suyu yavaş bir şekilde ilave ederek hamuru yoğurun. Yoğurma kabının üstünü bir havlu ile kapatarak 40 dakika boyunca mayalanmasını bekleyin.

İç harcı hazırlamak için bir tencereye yağı ekleyin. Soğan ve biberleri küçük parçalara doğrayıp tencereye ilave edin. Kıymayı ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Sonrasında domates ve maydanozu ekleyin, ardından salça ve baharatları ilave edebilirsiniz.

Hamuru mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar halinde bölerek tabak büyüklüğünde açın. Hamur kalmayana dek bu işleme devam edin.

Sunum tabağınıza ilk olarak bir hamur, sonrasında kıymalı harç koyarak kat kat dizin. Katmanlar oluşturduktan sonra üstüne yoğurtlu sos ve pul biberli yağı ekleyerek servis edebilirsiniz.

Püf noktaları

Hamuru ince açmak, kıymanın lezzetini daha belirgin kılacak ve enfes bir tat sunacaktır.

Salçayı iyice kavurduğunuzdan emin olun. Eğer kavurmazsanız, salçanın tadı fazla belirginleşebilir.

Yemeğe eklenen sebzeleri ince doğramak, yemeğin daha lezzetli olmasına katkıda bulunacaktır.