Koç burçları ateş elementiyle ilişkilendirilir. Koçların pratik zekaları oldukça gelişmiştir. Onlar, net ve tutkulu bireylerdir. Peki, Koç burçlarının genel özellikleri nelerdir?

Zodyak'ta toplam 12 burç bulunmaktadır. İlk sırada Koç yer alır. Koç burçları, enerjik ve dinamik yapıları sayesinde çevrelerine hayat katarlar. Koçlar, yenilikçi ve keşfetmeyi seven bireylerdir.

KOÇ BURÇLARININ KİŞİSEL ÖZELLİKLERİ:

Koç, Burçlar kuşağının ilk burcudur. Hareketliliği ve enerjisi ile bilinirler. Bireysellikleri oldukça ön plandadır ve "ben" kavramı onlara büyük bir anlam taşır. Bu burçta doğanlar, olaylar karşısında coşkularını saklayamazlar. Hayat yolculuklarında canlılıklarını ve cesaretlerini kaybetmeden heyecanla devam ederler. Merak ettikleri konularda yaratıcılıklarını ortaya koymaktan çekinmezler. Hedefleri doğrultusunda adımlar atarken, kendilerini eylemleri ile ispatlamak isterler. Koçlar, eyleme geçmeden önce detaylı bir planlama yaparlarsa, enerjik doğalarının desteğiyle daha verimli hale gelebilirler. Ancak, bencilliklerinden kaynaklı sabırsızlıkları ve söz dinlemeyen tavırları nedeniyle kimi zaman zor durumlarla karşılaşırlar. Böyle anlarda başladıkları işleri tamamlamadan bırakabilirler. İletişimlerinde abartı kullanır, kimi zaman gerçekleri çarpıtarak aktarabilirler. Kavrama becerileri oldukça yüksektir ve yaşam sahnesinde birincil rol oynamayı tercih ederler. Aşırı kıskanç ve bağımsızlıklarına düşkün bireylerdir.

KOÇ BURÇLARININ FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ:

Fiziksel özellikleri arasında uzun yüz yapısı ve uzun boyları bulunur. Güçlü kolları ve bacakları vardır. Genellikle esmer ve kıvırcık saçlara sahiptirler. Bakışları keskin ve delgindir; sağlıklı bir cilt tonuna sahiptirler. Spor yapmaya olan merakları nedeniyle birçok spor salonunda Koç burçlarıyla karşılaşabilirsiniz. Gülümserken, gözlerini dikerek gülümsemeleri çevrelerinde dikkat çeker ve etkileyici bir izlenim bırakır.