Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilere destek olabilmek için çeşitli programlar hayata geçiriyor. Haziran ayının ortalarında bu programların detayları merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz süreçlerde Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun uygun olan yurtlarında emeklilerin ücretsiz olarak konaklayabileceğini açıklamıştı. Yaz aylarının başlamasıyla birlikte bu düzenlemelerin detayları merak konusu oldu.

Emeklilere KYK Yurdu Ücretsiz Mi?

Bakan Vedat Işıkhan’ın açıklamasına göre, yaz aylarında Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki uygun yurtlar bir aylık dönemde emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacak. Bakan Işıkhan, konuya ilişkin şu detayları paylaştı:

‘’Paydaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda netleşen desteklerin bir kısmını sizlerle paylaşmak isterim. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, bir aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacak. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesindeki tesisleri de ücretsiz olarak tüm emeklilerimize açma kararı aldık. Emeklilerimiz tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesis ve konukevlerinden kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalanabilecek. Sendikalarımızın misafirhanelerinde ve sosyal tesislerinde emeklilerimize özel indirimler sağlanmaktadır’’ dedi.

Emeklilere Destek Paketleri

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar bir aylık dönemde emeklilerin ücretsiz kullanımına açılırken, farklı destek paketleri de merak konusu. PTT, emeklilere özel bir emeklilik paketi oluştururken, PTT Kargo’da emeklilere indirim sağlanacak. Ayrıca, TCDD ana trenlerinde yıl boyunca emeklilere yüzde 10 indirim sunacak. İlerleyen süreçlerde farklı destek programları da uygulamaya alınacak ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden duyurularla kamuoyuna bilgilendirme yapılacak.