Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin İskele şehrindeki konserinde kalp krizi geçiren ünlü sanatçı Volkan Konak, hızlı bir şekilde Gazimağusa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak sanatçının hastanede yapılan tedavi girişimlerine rağmen 58 yaşında yaşamını yitirdi. "Kuzeyin Oğlu" olarak bilinen Volkan Konak’ın cenaze töreninin detayları da netlik kazandı. Volkan Konak’ın cenaze töreni ne zaman, saat kaçta ve nerede düzenlenecek? Konak’ın naaşı nereye defnedilecek? İşte tüm ayrıntılar.

VOLKAN KONAK HAYATINI KAYBETTİ
Habertürk muhabiri Onur Aydın’ın bildirdiğine göre, Volkan Konak, Kıbrıs'taki bayram etkinlikleri sırasında sahnede kalp krizi geçirdi.
Sanatçı, sahnede yapılan kalp masajının ardından hızla Gazimağusa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 58 yaşında hayatını kaybetti.

KKTC SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN YAZILI AÇIKLAMA
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, İskele'deki konser sırasında rahatsızlanan Konak hakkında bir açıklamada bulundu.
Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:
“Bu gece 00.17’de Mağusa Devlet Hastanesi’ne getirilen sanatçı Volkan Konak, 00.42’de tüm müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuya ilişkin detaylı bilgi, Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından yapılacaktır.”
Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimliği’nden gelen yazılı açıklamada, 30 Mart akşamı saat 23.23'te alınan ihbar üzerine 112 acil sağlık ekiplerinin, Volkan Konak'ın konser verdiği mekâna hızla ulaştığı belirtildi. Konak’a, ilk olarak alanda bulunan doktorlar ve ardından 112 acil ekipleri tarafından tıbbi müdahale uygulandığı kaydedildi.

Açıklamada, “Sanatçının alanda entübe edilerek hastaneye transfer edildiği ve 00.17’de hastanemize 'Ex duhul' olarak giriş yapmıştır. Vakit kaybetmeden CPR (Temel Yaşam Desteği) odasına alınmıştır. Burada, anestezi uzmanı ile acil servis hekimleri, iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından 25 dakika süreyle ileri yaşam desteği sağlanmıştır. Fakat tüm tıbbi müdahalelere rağmen olumlu sonuç alınamamıştır. Sanatçı Volkan Konak, geçirdiği klinik süreç göz önünde bulundurularak, 00.42’de yaşamını yitirmiştir (Ex kabul edilmiştir) ve CPR’a son verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

VOLKAN KONAK’IN CENAZE TÖRENİ BELİRLENDİ
Volkan Konak'ın cenaze töreni 1 Nisan Salı günü İstanbul, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde öğle vakti düzenlenecek. Ayrıca, 2 Nisan Çarşamba günü öğle namazının ardından Trabzon'un Maçka Merkez Camii’nde de cenaze namazı kılınacak ve ardından Güney Mahallesi’nde bulunan aile kabristanına defnedilecektir.

VOLKAN KONAK KİMDİR?
Volkan Konak, 27 Şubat 1967'de Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde dünyaya geldi. İlköğretim, ortaokul ve lise eğitimini de Maçka'da tamamladı. 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'na giren Konak, 1987’de "Suların Horon Yeri" adlı albümü ile müzik kariyerine ilk adımını attı.
İlk özgün albümü "Efulim" 1993 yılında yayınlandı
Usta sanatçı 1988 yılında konservatuvarı bitirdi ve aynı yıl İTÜ Sosyal Bilimler yüksek lisansını almaya başladı. Ayrıca 1998-2008 yılları arasında Trabzonspor'un İstanbul’daki tesislerinin işletimini üstlendi.
Konak'ın derleme çalışmalarının ardından çıkardığı ilk albüm "Efulim", 1993 yılında yayınlandı. 1994'te ise "Gelir misin Benimle" adlı albümünü dinleyicilerine sundu.
Ardından "Volkanik Parçalar" albümünü çıkardı ve 1998 yılında kendi kurduğu Kuzey Müzik Prodüksiyon aracılığıyla "Pedaliza" adlı albümünü yayımladı. 1998 sonrasında albümlerinde Karadeniz haricinde İç Anadolu, Doğu Anadolu, Ege ve Kıbrıs türküleri de seslendirdi.
2000 yılında Doğan Music Company'nin (DMC) bünyesine katılan Konak, aynı yıl "Şimal Rüzgarı" albümünü piyasaya sürdü. 2003'te DMC ile "Maranda", 2006'da "Mora", 2009'da "Mimoza", 2012'de "Lifor" ve 2015'te "Manolya" albümünü dinleyicileriyle buluşturdu.

"Gardaş" eseri Kazım Koyuncu'ya ithaf edildi
"Mora" albümünde yer alan ve ablası Nuran Bahçekapılı'nın sözlerini yazdığı "Gardaş" isimli parçasını Kazım Koyuncu anısına besteledi.
Volkan Konak, iki yıllık bir Çernobil araştırması yaparak, bu felaketin Türkiye ve özellikle de Karadeniz Bölgesi üzerindeki etkilerini belgeledi. Kendi babası dahil birçok yakını kanserden hayatını kaybeden Konak, daha sonra yine ablası Nuran Bahçekapılı'nın sözlerini yazdığı "Cerrahpaşa" adlı eserini babası için besteledi ve seslendirdi.
Karadeniz bölgesinde artan kanser vakalarına dikkat çeken Konak, bu durumda bölgede bir Kanser Araştırma Hastanesi açılması için mücadele etti.

Karadeniz müziğini evrensel ögelerle harmanlayarak eşsiz eserler yarattı
Usta sanatçı Volkan Konak, bir dönem televizyon ekranlarında "Kuzeyin Oğlu Volkan Konak" adlı müzik programını hazırlayıp sundu.
Kendisi sadece bir besteci ve söz yazarı değil, aynı zamanda şiirsel bir bakış açısına da sahip olan Konak, birçok şiir kaleme almıştır. Konserlerinde hem kendi şarkılarını hem de değişik şairlerden alıntılar yaparak dinleyicilerinin ilgisini çekmiştir. Bunun yanında anlattığı esprili hikayelerle de izleyicilerin dikkatini toplamıştır.
Karadeniz’in gür sesi olarak bilinen sanatçı, bir röportajında şarkı yazmak ve bestelemek konusundaki düşüncelerini şu şekilde aktarmıştır: “Bu hayatı ve kainatı algılama şeklidir. İç dünyamı rahatlatma ve ifade etme biçimidir. Küçük yaştan beri bu işe yöneldiğim için beste yapmak ve şiir yazmak benim için adeta bir refleks haline gelmiştir.”
Volkan Konak, Nazım Hikmet, Yaşar Miraç, Ömer Kayaoğlu ve Sunay Akın gibi ünlü yazarların eserlerini besteleyerek seslendirdi. Etnik motifleri müziğinde sıklıkla kullanarak kendine özgü bir tarz oluşturdu. 1993 yılından bu yana 50’nin üzerinde bestesiyle müzik dünyasında yer alan Konak, Gazeteciler Cemiyeti ve çeşitli vakıflar tarafından yılın sanatçısı ödülü kazandı.
Karadeniz müziğini evrensel formlarla bütünleştirerek özgün eserler ortaya koyan Volkan Konak, sanat hayatı boyunca Kral TV, Altın Kelebek ve TRT Müzik Ödülleri'nde farklı ödüller sahibi olmuştur.
1997 yılında Politika Dergisi tarafından "Yılın En İyi Müzik Sanatçısı" olarak seçilen sanatçı, 2011 yılında TRT Müzik Ödülleri'nde "En İyi Türk Halk Müziği Erkek Sanatçı Ödülü"nü ve programıyla "Yılın En İyi TV Müzik Programı Ödülü"nü almaya hak kazanmıştır.
Volkan Konak'ın 1993 yılında ortaya koyduğu bir eserinin dünya hakları, "Kuzey Müzik Prodüksiyon" ile Fransız prodüktör Alain Finet arasında yapılan anlaşma neticesinde satın alınmıştır.
Sosyal sorumluluk projelerine de dahil olan Konak, Türkiye'nin değişik yerlerinden öğrencilere eğitim bursları sağlamış; 1992 yılında Selma Konak ile hayatını birleştirmiştir. Bu evlilikten Şimal, Derin ve Volkan isimli üç çocukları olmuştur.

Volkan Konak, 1997 yılında Politika Dergisi tarafından "Yılın En İyi Müzik Sanatçısı" unvanına layık görülmüştür. 2011 yılında da TRT Müzik Ödülleri'nde "En İyi Türk Halk Müziği Erkek Sanatçı Ödülü"nü ve "Kuzeyin Oğlu" programı ile "Yılın En İyi TV Müzik Programı Ödülü"nü elde etmiştir.
Volkan Konak'ın 1993 yılında ürettiği bir bestesinin dünya hakları, "Kuzey Müzik Prodüksiyon" ile Fransız prodüktör Alain Finet arasında yapılan sözleşme sonucunda transfer edilmiştir.
Sosyal sorumluluk projelerine aktif bir şekilde katılan Konak, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden öğrencilere eğitim bursları sunmuştur. 1992 yılında Selma Konak ile evlenen sanatçının Şimal, Derin ve Volkan adında üç çocuğu bulunmaktadır.