Sağlık Haberleri
SON DAKİKA

Sağlık Haberleri

Prof. Dr. İsmai̇l Demi̇rel: Organ Bağışı Yaparak Geleceğe Hayat Veri̇n 

Fırat Üniversitesi Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik Beyin ölümü, Organ Doku Bağışı ve Nakli konulu konferans düzenlendi. 

Milletvekili Keleş, TBMM'de Kabul Edilen Yeni Yasaya İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş'in de aralarında bulunduğu Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyelerinin imzasıyla hazırlanan ve Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. 

Sağlık Bakanlığı 27.000 Sözleşmeli Personel Alacak

Sağlık Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 27.000 sözleşmeli personel alacak. 

Şehir Hastanesinde İyi Klinik Uygulamaları Eğitimi Verildi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğümüz bünyesinde Klinik Araştırmalar Etik Kurulu oluşturulması amacıyla yapılan İyi Klinik Uygulamaları Eğitimi sertifikasyon programı düzenlendi.

Sağlık Müdürlüğü, çocukluk çağı kanserlerinin belirti ve semptomlarını paylaştı

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, Dünya çapında çocukluk çağı kanserlerine bağlı ölümlerin arttığına dikkat çekerek, teşhis ve tedaviye yönelik uyarıcı açıklamalarda bulunarak aileleri bilgilendirdi.

Elazığ Belediyesi’nden Personeline Seminer

Elazığ Belediyesi ve Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ortaklığıyla Elazığ Belediyesi Personeline Sigarayı Bırakma semineri verildi.

5 Yıldızlı Otel Gibi Hastane

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde kanser tedavisi gören ve başarılı geçen ameliyat sonucu sağlığına kavuşan bir hastanın yaşadığı mutluluğu, hastaneden duyduğu memnuniyeti ve duasını sosyal medya hesabından hesabından paylaştı. 

Milletvekili Keleş, Elazığ'daki Sağlık Yatırımlarıyla İlgili Açıklamalarda Bulundu

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ’daki sağlık yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Elazığ’da Sigarayı Bırakma Etkinlikleri Düzenlendi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü kapsamında, tütün kontrol çalışmalarının bilinirliğinin artırılması, sigaranın zararları ve tütün ürünü kullananları bırakmaya teşvik amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Elazığ’da 2023’te Kaç Kişi Muayene Oldu; Sağlık Müdürü Rakamı Açıkladı

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, 2023 yılında Elazığ’daki sağlık tesislerinde 72.332 yabancı uyruklu olmak üzere toplam 7.514.025 hastanın muayene edildiğini açıkladı.

Yasemin Açık Vakfı deprem bölgesinin sosyal gelişimi için proje geliştirecek

Yasemin Açık Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri andı. Dayanıklı şehirler, dirençli işletmeler, sağlam ve sağlıklı yapılar için her şeyden önce dayanıklı bir toplum inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Açık, 'Biz de bu yaklaşımla depremden etkilenen kentler başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da özellikle kız çocuklarının, gençlerin ve kadınların hayatına değer katacak çalışmalar yapmayı, ulusal ve uluslararası olmak üzere kapsamlı iş birlikleri geliştirmeyi hedefliyoruz' dedi.

FHGC’den Gazeteciyi Engellemeye Çalışan Sağlık Görevlisine Kınama

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Gürtürk, Elazığ’da bir ambulans şoförünün gazeteci meslektaşımızın görevini yapmasını engelemeye çalışmasını kınadı.

Kanser, Nedeni Bilinen Ölümler Arasında İkinci Sırada Yer Alıyor

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT,günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olarak gündemdeki yerini koruyan birçok kanserin, erken tanı ve uygun tedavi ile iyileşme olasılığının yüksek olduğunu söyledi.

MHP Adayı Aygen Kamu-Sen'i Ziyaret Etti

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen, seçim çalışmaları kapsamında Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen'i ziyaret etti.

Sağlık Bakanlığı Elazığ'da 145 Personel Alacak

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Elazığ’da sağlık ve işçi personeli olmak üzere toplamda 145 personelin alınacağını duyurdu. Atamalar merkezi alım ile Sağlık Bakanlığı tarafından KPSS puan sıralamasına göre yapılacak.

Yeni Sendika, Üye Aidat Kesintisini Binde 4'e Düşürdü

Yeni Sendika, yüzde 2'lik sendika barajı uygulamasının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesinin ardından sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına yeni bir çalışmanın müjdesini duyurdu. 

İzmir’den Gelen Hasta Elazığ'da Sağlığına Kavuştu

Elazığ’a ve bölge illerine sağlık hizmeti sunan hastanemiz, aynı zamanda uzak illerden gelen hastalara da hizmet sunuyor. Hastanemiz Gastroenteroloji Cerrahisi kliniğimizin başarılı çalışmalarını öğrenen Ümit Can Aykol ameliyat olmak için İzmir’den Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine müracaat etti.

Elazığ'da Ambulans Filosuna Taze Kan

Sağlık Bakanlığı tarafından Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü adına tahsisli gönderilen 2 adet ambulans, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Elazığ'da Bebek Ölümleri Vaka Sunum Toplantısı düzenlendi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Sağlık Bakanlığı’nın 26.03.2018 tarih ve 7 sayılı genelgeleri doğrultusunda ölü doğum ve bebek ölümleri izleme sistemi ile bebek ölümlerinin tespitinin sağlanması konulu Bebek Ölümleri Vaka Sunum Toplantısı düzenlendi.

Sağlık Müdürlüğünde 2024 Yılının İlk Askom Toplantısı Gerçekleştirildi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Acil Sağlık Hizmetlerinin değerlendirildiği 2024 yılı 1. ASKOM (Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) toplantısı düzenlendi.

Yasemin Açık Vakfı Kuruldu

Eğitim, sağlık, çevre, sürdürülebilir kalkınma, sosyal ve kültürel alanlarda dayanışmayı geliştirmeyi, yardımlaşmayı artırmayı ve araştırma faaliyetleri yürütmeyi hedefleyen Yasemin Açık Vakfı kuruldu.

Milletvekili Keleş: Arıcak ve Karakoçan Devlet Hastanelerine U Kollu Dijital Röntgen Cihazı Kazandırıldı

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Arıcak ve Karakoçan Devlet Hastaneleri için U Kollu Dijital Röntgen Cihazının Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığını ve bu ay içerisinde kurulumunun yapılacağını duyurdu.

Sağlık Müdürü Polat: En Ücra Köylerimize Sağlık Hizmeti Götürüyoruz

Mobil Sağlık Ekipleri ile hastaların ayağına gittiklerini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, '2 araç, bir doktor ve 5 sağlık personelinde oluşan ekiplerimiz ile en ücra köylerimize sağlık hizmeti götürüyoruz' dedi.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Göreve Başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine ataması yapılan Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nihan BAYRAM görevine başladı.

Milletvekili Işıkver: İki İlçeye Hastane Sözü Aldık

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu ve Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan ile birlikte Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret ederek, her iki ilçenin İlçe Devlet Hastanelerinin yapım süreciyle ilgili girişimlerde bulundu.

Elazığ’da Halk Sağlığı Haftası Etkinlikleri

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat “3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası” kapsamında vatandaşları bağımlılıkla mücadele ve fiziksel aktivite çağrısı yaptı.

Sağlık çalışanlarına Stres, Kriz Yönetimi ve Tükenmişlik konulu eğitim verildi

Fırat Üniversitesi Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik Stres, Kriz Yönetimi ve Tükenmişlik konulu eğitim verildi.  

Elazığ’da 3. Sigara Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Şehit Murat Harmanşa Sağlıklı Hayat Merkezi’nde açılan Sigara Bırakma Polikliniği hizmete girdi.

TÜSÇAD Elazığ Şubesi Üyelerine Afet Farkındalık Eğitimi Verildi

Tüm Sağlıkta Çalışanlar Derneği Elazığ Şubesi tarafından oluşturulan Afet timi kapsamında üyelere afet farkındalık eğitimi verildi. Eğitimlerde ilk yardım konuları, afet ve acil durumlar da yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.