Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan iki televizyon kanalının ortak canlı yayınına katılarak Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu’nun kazanmasının Elazığ’ın kazanacağı anlamına geldiğini belirterek, Septioğlu’na destek istedi. 
Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu seçime sayılı günler kala Kanal Fırat ve Kanal 23 ekranlarında Furkan Dilaver ve Elif Doğan’ın sunduğu ortak canlı yayın programına konuk oldu. Başkan Adayı Septioğlu, seçim çalışmalarını ve projelerini anlatarak soruları cevaplandırdı. 
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan da sürpriz bir şekilde canlı yayına bağlanarak, şunları kaydetti: “Faruk Septioğlu başkanımızı, Elazığ halkına tanıtmamıza gerek yok. Milletvekilliği döneminde yapmış olduğu hizmetler, Elazığ'a ve Elazığ insanına olan sevgisi muhabbeti ve samimi olarak Elazığ'ın derdi ile dertlenen bir insan olması, bununla beraber dürüstlüğü ve ahlakıyla gerçekten de örnek bir insan. Rahmetli babası Elazığ’ın çok iyi bildiği bir insan. Bizim ahlaklı belediyecilik sloganımızla tam uyumlu bir adayımız. Allah kendisinden razı olsun. Adil ahlaklı, merhametli, dürüst, çalışkan bir insan. Şunu da söylemek istiyorum Faruk Septioğlu bir söz veriyorsa bunun arkasında duracak bir insan. İnşallah 31 Mart'ta Faruk Septioğlu başkanımız belediye başkanlığını kazandığında Elazığ halkı kazanmış olacak Elazığ kazanmış olacak ve 94 ruhuyla ahlaklı belediyeciliği milli görüş belirlediğini inşallah Elazığ'da hayata geçirecek. Elazığ, rahmetli Erbakan Hocamızın da çok önem verdiği bir şehirdi, çok büyük bir gönül bağı vardı. Hatta Elazığ'a ‘Hünkar Mahfili’ derdi. Bu bakımdan da milli görüş davasının temsilcileri olarak aynı yolda yürüyen dava insanları olarak bizim için de Elazığ'ın Elazığlıların önemli bir yeri var. Bir yanda Elazığlıların çok iyi tanıdığı çok iyi bildiği milli görüş ruhu ve bir yandan da yine Elazığ’ın Elazığlıların çok iyi bildiği tanıdığı Septioğlu ailesi ve Faruk Septioğlu başkanımız. Dolayısıyla çok büyük bir sinerji oluşacağına inanıyoruz. İnşallah 31 Mart akşamı güzel haberler alacağımıza inanıyorum. Faruk Septioğlu başkanımıza da hem zafer diliyorum hem de 1 Nisan'dan itibaren hayırlı hizmetler diliyorum.” Dedi.