31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Elazığ Belediye Başkanı olarak Şahin Şerifoğulları yeniden seçilerek görevine devam etme onayı aldı.

Elazığ Belediyesi’nde, Başkan Şahin Şerifoğulları’nın direktifleri doğrultusunda, belediye başkan yardımcılığı pozisyonlarında değişiklikler gerçekleştirildi.

İrfan Ergüven’in yerine, İl Özel İdaresi'nin eski Genel Sekreteri olan Mehmet Sabuncu atandı.

Yeni Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sabuncu, görevine Perşembe günü başlayacak.

MEHMET SABUNCU KİMDİR?

1970 yılında Elazığ'da doğan Mehmet Sabuncu, 1991 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur.

Profesyonel kariyerine aynı yıl Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'nde mühendis olarak başlayan Sabuncu, 1993-1996 yılları arasında Sivas-Şerefiye, 1996-1998 yılları arasında Nazilli-Yenice, ve 1998-2003 yılları arasında ise Elazığ-Karakoçan ile Merkez Şefliklerinde görev almıştır.

2003-2006 yılları arasında Elazığ İşletme Müdür Yardımcılığı yapmış, ardından 2006 yılından itibaren Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü Silvikültür Şube Müdürlüğü pozisyonunda bulunmuştur.

2010 yılı Ekim ayında Elazığ Orman Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken, Nisan 2013'te Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'ne atanan Sabuncu, Orman Genel Müdürlüğü'nde müfettişlik görevini de üstlenmiştir.

Daha sonra Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürüten Sabuncu, evli ve iki çocuk babasıdır.