Elazığ Tarım ve Orman Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliği ile Elazığ Denetimli Serbestlik Müdürlüğündeki serbest hükümlülere yönelik sürü yöneticiliği kursu verildi.
Türk Eğitim-Sen Elazığ Şubesi ve Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki protokolle düzenlenen Dede Korkut’un İzinde adlı kısa öykü yazma yarışması sonuçları açıklandı, dereceye girenlere ödülleri verildi.
Elazığlı hemşehrimiz Özcan Türkoğlu, İstanbul Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı.
Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Yiğit, göreve başlaması dolayısıyla mesaj yayınladı. Müdür Yiğit, kadim şehir Elazığ’a hizmet edecek olmanın heyecanı ve mutluluğu içinde olduğunu belirterek, 'Tüm imkânlarımızı seferber ederek, eğitim kurumlarımızın işlevselliğini ve verimliliğini arttıracak, en ücra köyümüzde birleştirilmiş sınıf uygulamasıyla eğitim gören bir öğrencimizin, merkezdeki okullarımızda eğitim gören öğrencilerle aynı nitelikte ve kalitede eğitim almasını sağlamak üzere durmadan ve yorulmadan çalışacağız.' dedi.
Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğüne İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Yiğit vekâleten atandı.
Son dakika... Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı birinci dönemine ait öğrenci karnelerinin e-okul, e-devlet yada hafta içi okullardan alınabileceğini açıkladı.
Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesi kapsamında Elazığ'da kurulumları yapılan yeni kütüphanelerden birinin daha açılışı gerçekleştirildi.
Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları arasında düzenlenen Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasının finali Cemil Meriç Fen Lisesi Konferans Salonunda yapıldı.
Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Muhabbetimiz Bol Olsun Projesi devam ediyor.
Elazığ merkez Murat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin adı değiştirilerek Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine dönüştürüldü.
Eğitim Birsen Sen Elazığ 1 Nolu Şubesi, Elazığ’a yeni öğretmenevi ve Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası yapılması için imza kampanyası başlattı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi kapsamında Elazığ'da kütüphanesi bulunmayan okullarda kütüphane kurulumu çalışmalarında sona yaklaşıldı.
Elazığ'da Arıcak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlatacağı proje ile öğrenciler geleceği kodlayacak.
Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Elazığ'da görev yapan 9 bin öğretmen adına 9 bin fidan dikerek hatıra ormanını oluşturdu.
Elazığ Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenler için özel bir program düzenlendi.
Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde il merkezindeki okulların müdürleri değerlendirme toplantısında ikinci kez bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Şuan aldığımız tedbirler neticesinde korona virüs nedeni ile karantinaya alınan sınıf sayımız neredeyse sıfırlanmak üzeredir' dedi.
Elazığ'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul ve kurum müdürlerinin katılımı ile eğitim gündemi değerlendirmek toplantısı düzenlendi.
Elazığ'da bazı uyanıklar mahallelerindeki okulları beğenmeyerek, çocuğunu istedikleri okula kayıt ettirmek için düzenbazlık örneği sergileyerek adres değişikliği yapıyor. Bu durum, diğer öğrencilerin hakkının yenmesine neden oluyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ise bu durum karşısında çaresizliğini itiraf ediyor.
Elazığ Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun Hayat Boyu Öğrenme kapsamında yetişkinlere yönelik düzenlediği kurslar devam ediyor.
Elazığ Merkez Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim Okulu tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Anadolu Masalları Projesi kapsamında Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Elazığ Belediyesi arasında birliği protokolü imzalandı.
Elazığ'da 'Ağacımla büyüyorum kendi seramda üretiyorum' projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenler, okul bahçesinde bulunan seraya fide dikti.
Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Yavuz Doğdu, Korgeneral Hulusi Sayın Lisesi’nin isminin değiştirilmesine tepki gösterdi.
Milli Eğitim Bakanlığı, 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 'ek ders ücreti' konulu yazı gönderdi. Yazıya göre tedbirler kapsamında, tam kapanma süresince 'uzaktan çalışacak' olan okul yöneticilerine ek ders ücreti ödenecek.
Elazığ'da Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor projesi kapsamında 200 gıda kolisi ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı
Elazığ'da, 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden 37 vatandaşın anısına Cemil Meriç Fen Lisesi bahçesinde hatıra ormanı oluşturuldu.
Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından meslek liselerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi hayata geçirildi.
Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4 Mart 2021 tarihinde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 10 şehit anısına Çubukbey Anadolu Lisesinde hatıra ormanı oluşturuldu.
Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü, 2020 yılı Erasmus+ Akreditasyon başvurularında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından; Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim ve Yetişkin Eğitimi alanlarında akredite edilme başarısı göstererek, her üç alanda da akredite edilebilen 14 il arasında yer aldı.
Elazığ Anaokulu tarafından yürütülen Kadının Hayata Güçlü dokunuşu projesinin tanıtım programı Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Müdür Yardımcısı M. Zeki Ulufer, eğitim yöneticileri, veli ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.