Vali Toraman mesajında, şu ifadelere yer verdi: “


Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği varoluş mücadelesidir.
Hür ve bağımsız yaşama kararlılığının en veciz örneklerinin sergilenmiş olduğu Çanakkale Deniz Zaferi, aynı zamanda eşsiz bir kahramanlık destanıdır.

Çanakkale’de destan yazan şanlı ecdadımızbu mücadeleyle tüm mazlumlara umut olmuş, sömürge altındaki birçok ülke, Çanakkale'den ve daha sonra İstiklalHarbi'mizden aldıkları ilhamla kendi mücadelelerini başlatmışlardır. Bu bakımdan Çanakkale, Türkiye'nin ve Türk milletinin olduğu kadar, bağımsızlık mücadelesi veren mazlum halkların da zaferidir. 
Bizler millet olma bilinciyle, en güç koşullarda bile 'Çanakkale Geçilmez' dedirten sağlam bir bilinç ve ruhun mirasçılarıyız.Şehitlerimizin bizlere emaneti olan şanlı bayrağımızı, her karışında hatıraları bulunan vatan topraklarımızı ve en büyük mirasımız olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yine onlardan aldığımız inanç ve kararlılıkla sonsuza kadar yaşatacağız. Geleceğimize daha emin adımlarla yürüyecek, millet olma şuurumuzu her daim canlı tutacak ve yücelteceğiz
18Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin109. yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, bu uğurda gazilik onuruna erişmiş tüm gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.