Sivrice’li vatandaşların yoğun ve coşkulu katılımları ile gerçekleşen Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı, Ebubekir Irmak’ın adeta şovuna döndü. Yeniden Rafah Partisi’nin tam kadro katıldığı açılışta konuşma yapan İl Başkanı Ömer Ateş; bugün burada bu coşku bize gösteriyor ki Sivrice kararını vermiş ve Sivrice değişim istiyor. Milli Görüş’ün sancağını Sivrice’ye dikeceğini ve ahlaklı belediyecilik anlayışını Ebubekir Başkanımızın yerine getireceğini ifade etti. 
Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Akman ise konuşmalarında Sivrice için çok büyük bir proje hazırladıklarını söyledi. Akman konuşmasında; ‘’Akademik kadromuzla Genel Merkez düzeyinde hazırladığımız ve Sivrice’yi ekonomik anlamda yeni Davos yapacağımızın müjdesini buradan size vermek istiyorum.‘’ Sivrice’li vatandaşların göstermiş olduğu yoğun coşku karşısında heyecanını gizlemeyen Akman katılım gösteren herkese teşekkür etti.

‘’Makamlar ve mevkiler bizim için sadece aşığı olduğumuz bu milletimize, insanımıza ve Sivrice’mize hizmet etmek için vardır’’ diyerek sözlerine başlayan Ebubekir Irmak, ‘’Biz o makama sadece bunun için talip oluyoruz, nam için şan için değil. Her zaman söylüyoruz Belediye Başkanlığı makamı, bizim anlayışımıza göre gecemizi gündüzümüze katarak hizmet edeceğimiz bir makamdır.’’ 2014-2019 yılları arasında Sivrice’de gerçekleştirmiş olduğumuz hizmetlerin gururu ve onuruyla 31 Mart seçimleriyle ‘’Kaldığımız Yerden Devam’’ diyerek Sivrice’yi tekrar hakkettiği hizmetlere ve yatırımlara kavuşturacağını ifade eden Irmak, alt yapı, üst yapı, temizlik, ulaşım, sosyal ve kültürel belediyecilik projeleriyle, ilçe ekonomisine can suyu olacak yatırım ve istihdam projelerini sıraladı. 

SİVRİCE, HİZMETLER VE ESERLER İLE ÖRNEK İLÇE OLACAK
Sivrice Kültür Park, hayvanat bahçesi, Açık ve Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, Hazar Baba yüksek irtifa spor kompleksi ve Teleferik gibi birçok projeyi Sivrice’ye kazandıracağını ifade eden Irmak, konuşmasında şunları söyledi:
‘’ İlçemiz iki büyük turizm potansiyelinin tam ortasında bulunmaktadır. Sivrice’nin kalkınmasının en büyük sacayağı turizm sayesinde olacaktır. Yerli ve yabancı turistin şehrimize katacağı değerle ilçe ekonomimiz yılın her mevsimi canlılığını koruyacaktır.  Hazar Gölünün hemen yanı başında ‘’Açık Hava Sineması’’ projemiz ile Türkiye geneli yapılmamış olan bir projeyi hayata geçireceğiz. Bu projemizde hem nostaljik olarak eski sinema oturma düzeni olacak hem de ilçe dışından gelecek olanlar için ‘’Arabalı Açık Hava Sineması’’ alanı oluşturacağız.Lokasyon olarak doğa ve tabiatın en güzeline sahip ilçemizde son yıllarda popülaritesi hızla artan Karavan Turizmi için Karavan Park Projesi’ni hayata geçireceğiz. 

SİVRİCE, AÇIK HAVA DEPREM EĞİTİM ÜSSÜ OLACAK
Biz çok iyi biliyoruz ki Sivrice’mizin asıl ihtiyacı, ana problemi, gençlerimizin, esnafımızın, tüccarımızın, çiftçimizin, tüm halkımızın ihtiyacı iş, istihdam ve yatırımdır. Bunun için uygulanabilir çok önemli projeler hazırladık. Bunların başında ilçemizdeki iş ve istihdam problemine çözüm sağlayacağımız en önemli projemiz olan Afet ve Su Altı Acil Müdahale Müdürlüğü’nü kuracağız. İlçemizi Türkiye’nin her yerinden Afet ve Acil durum ekiplerinin gelip konaklayacağı ve eğitim alacakları bir açıkhava tesisine çevireceğiz.  Bu projemiz ile ülke genelinde faaliyet gösteren Kamu Kurumları, itfaiye ekipleri, sivil ya da askeri su altı ekipleri, afet yönetmelikleri olan dernek ve sivil toplum kuruluşları ile ülke genelinde bir ilk olacak projemizi, Belediyemiz de Müdürlük üst derecesinde faaliyete geçireceğiz. Yapılacak otel ve misafirhaneler ile adeta spor kulüplerinin kamp yaptığı şehirler gibi ülkenin her yerinden bu anlamında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ilçemize gelip, kamp ve eğitim faaliyetlerini yürütecekler.  Bu projemizi belediyemiz bünyesinde oluşturacağımız ekipler ile yapıp, gençlerimize istihdam ve ilçe ekonomimize kazanç sağlayacağız. Deprem bölgelerine hızla müdahale edecek tüm ekipleri ilçemizde ağırlayacak ve buradan afet yaşanan bölgelere ulaşmalarını sağlayacağız. 
Sivrice fay hattı ile anılan değil, fay hattının üstünde kurulan tesisler, verilen eğitimler ile tüm Türkiye’nin Afet durumlarında söz edeceği bir deprem üssü olacak. 

HAZAR GÖLÜ AÇIK VE KAPALI OLİMPİK YÜZME HAVUZU’NU İLÇEMİZE KAZANDIRACAĞIZ.
Bugüne kadar gölün bize sağlamış olduğu sadece yaz aylarında suya girebilme imkânı bu projemiz ile son bulacak. Yine Afet ve Su Altı Acil Müdahale Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturacağımız açık ve kapalı yüzme havuzu ile artık 4 mevsim su sporlarının yapılacağı ve müsabakaların düzenlenebileceği bir hale geleceğiz. 
Ayrıca yine burada askeri ve sivil su altı arama kurtarma ekiplerinin, dalgıçların ve su altı turizmi ile ilgilenen bireysel ve kurumsal firmaların eğitim ve kamp alanlarını oluşturup, ilçemizi bu anlamda tüm Türkiye genelinde tercih edilen bir marka şehir haline getireceğiz’’ dedi.
Yapılan konuşmalar sonrasında Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Akman, MKYK Üyesi Mehmet Tan, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, Belediye Başkan Adayı Ebubekir Irmak, Sivrice Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, parti temsilcileri ve vatandaşlar ile birlikte kurdele kesimi gerçekleştirildi.