Elazığ Haber ’de yer alan habere göre; Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) 21 Mart 2024 tarihinde düzenlediği toplantıda alınan kararlar açıklandı. Toplantıda Elazığspor Antrenöre Mustafa Tura, futbolcular Mert Altınöz ve Metin Peker’e spormenliğe aykırı hareketlerinden ötürü ceza verildi. 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, TFF 3 Lig. 2. Grup 24 Haftasında oynanan Anadolu Üniversitesi - 3GEN Holding Elazığspor, müsabakasında 3GEN Holding Elazığspor Kulübü antrenörü Mustafa Tura’nın, müsabaka hakemine yönelik fiili müdahale içeren sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 4.500 TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada  Elazığspor Kulübü sporcusu Mert Altınöz’ün, rakip takım mensubuna yönelik saldırısı nedeniyle 4 Resmi müsabakadan men ve 3.600 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Toplantıda ayrıca, aynı müsabakada  Elazığspor Kulübü sporcusu Metin Peker’in, rakip takım taraftarlarına ve mensuplarına yönelik sportmenliğe aykırın hareketi nedeniyle 2 resmi müsabakadan men ve 9.000 TL para Cezası ile cezalandırılmasına kararlaştırıldı.