AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, 24 Ocak 2020’de meydana gelen depremin yıl dönümü dolayısı ile TBMM’de söz aldı.

Milletvekili Erol Keleş deprem süreci ve sonrasında Elazığ’da yapılan çalışmalara değindi.

KELEŞ: “AYNI GECE BİRKAÇ SAAT İÇERİSİNDE ANKARA’DAN GELİP YANIMIZDA OLAN BAKANLARIMIZ VARDI”

Milletvekili Erol Keleş, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililerin Elazığ’ın yanında olduğunu dile getirdi. Keleş, “Aynı gece birkaç saat içerisinde Ankara’dan gelip yanımızda olan bakanlarımız vardı. Enkazlar arasında arama kurtarma çalışmalarını bizzat koordine eden İçişleri Bakanımız, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız ve Sağlık Bakanımız vardır. Yine o gün hiçbir çağrı beklemeden Elazığ’ımızın yanında olan Türkiye’miz vardı. Depremin ertesi günü ilimize gelerek Elazığ’ımızın acısını paylaşan ve depremin getirdiği olumsuzlukların biran önce giderilerek Elazığ’ımızın inşası için ilgili bakanlıklara talimat veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vardı. Özellikle belirtmek isterim ki geçmişte yaşanan daha büyük depremlerde dönemin başbakanını uykudan uyandırıp uyandırmama konusunda tereddüt yaşayan bir anlayıştan bugün felaket yaşanır yaşanmaz vatandaşın yanında olan bir anlayışa şahitlik ettik” dedi.

KELEŞ: “SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ 25 BİN DEPREME DAYANIKLI KONUTLAR İNŞA EDİLEREK HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ”

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol, Keleş, depremin hemen ardından Elazığ’da yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Söz verildiği gibi depreme dayanıklı 25 bin konutun tesliminin yapıldığını kaydetti. Keleş, “Yaşamış olduğumuz bu felaket 19 bin 24 konutun hasar almasına ve bunlardan da 18 bin 416’sının yıkıma uygun olduğunu gösterdi bize. Bu acı süreçten sonra devletimiz, Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın öncülüğünde hızlı bir şekilde harekete geçerek yaklaşık 25 bin vatandaşımızın hak sahipliğinin tespitin gerçekleştirdi. Söz verdiğimiz gibi konut yapım sürecine hızlı bir şekilde başlandı ve yıkılan binaların yerine 25 bin depreme dayanıklı, modern ve güvenli konutlar inşa edilerek hak sahiplerine teslim edildi” ifadelerini kullandı.

KELEŞ: “ELAZIĞ’IMIZDA ALINAN ÖNLEMLER SAYESİNDE 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE CAN KAYBI YAŞANMADI”

Milletvekili Erol Keleş, Kahramanmaraş depremlerinde Elazığ’da yapılan çalışmaların ve alınan önlemlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladıklarını dile getirdi. Keleş, “6 Şubatta meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendiren Kahramanmaraş merkezli depremlerde Elazığ’ımızda 2020 yılında yaşanan deprem sonrasında alınan önlemlerin ne denli önemli olduğunu gördük. Çok şükür Elazığ’ımızda alınan önlemler sayesinde 6 Şubat depremlerinde can kaybı yaşanmadı. Elazığlı hemşehrilerim adına bu süreçte her zaman yanımızda olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere günlerce bölgede kalarak vatandaşımızın yanında olup dertleriyle dertlenen bakanlarımıza, arama kurtarma ekiplerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve ülkenin dört bir yanından seferber olan gönüllü vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum” dedi.