MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak değerlendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıldönümünde hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle andığını belirterek, 'Yüreklerimizdeki sarsıntısı tüm acılarıyla devam eden asrın felaketinin yıl dönümünde  kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Yüce Allah(c.c)’dan rahmet yakınlarına sabrı celil niyaz ediyorum. Ülkemiz ve tüm insanlığın bir daha böyle acılar yaşamamasını temenni ediyorum' dedi.

DEVLETİMİZ TÜM İMKAN VE KARARLILIĞI İLE SAHADADIR…
Asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerin birinci yıldönümünde bir değerlendirmede bulunan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver“Ülkemizin yaşamış olduğu bu büyük felakette tam 11 ilimiz büyük kayıplar yaşamıştır. Devletimiz tüm imkanları ile acıların dindirilmesi ve yaraların sarılması için seferber olmuş ve bu süreç tüm halkımızın da destekleriyle devam etmektedir. MHP Genel Başkanımız Sayın Dr.Devlet Bahçeli’nin talimatları ile kurulan Deprem İnceleme Heyetinde yer almış bir Milletvekili olarak yaklaşık bir ay süreyle Elazığ’ın da aralarında bulunduğu 11 ilimizde çok detaylı incelemelerde bulunmuştur. Yapılan incelemeler sonrası hazırlananraporumuzda deprem sonrası yapılması gerekenler rapor edilmiş ve her bir başlıkla ilgili olarak Cumhur İttifakı olarak büyük bir özveriyle yoğun çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Öncelikli olarak vatandaşlarımızın güvenli barınma ve yaşam alanları için adeta bir seferberlik mantığı ile çok kısa sürede önemli mesafeler alınmıştır. İnşallah içinde bulunduğumuz yılın ikinci yarısı itibarı ile bir çok vatandaşımız yeni yaşam alanlarına kavuşmuş olacaktır. Ancak yitip giden canların her biri yüreğimizde derin yaralar bırakmıştır. Ben bu vesile ile bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah (c.c)’tan rahmet, yakınlarına sabrı celil diliyorum.”

31 MART SEÇİMLERİ HEM DEPREM BÖLGESİ HEM ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR…
Işıkver, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel Yönetim seçimlerinin deprem özelinde çok önemli olduğunun altını çizerek, “24 Ocak 2020 tarihinde ilimizde meydana gelen deprem felaketi sonrasında ilimizin mevcut siyasi iradesi krizi yönetme başarısı maalesef gösterememiştir. Şehrimizin merkez 16 mahallesi bugün kaderine terk edilmiş ve il merkezimizdeki her mahallemizdeki vatandaşlarımız çok ciddi rant kaybına uğramıştır. Bu siyasi sahipsizlik ve Yerel Yönetimlerde gösterilemeyen dirayetli yönetim maalesef ki şehrimizi adeta kaderine terk etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisindeki girişimlerimiz neticesinde çok şükür ilimizde imar değişikliği yapılmış şehrimizin yeniden ayağa kalkmasının önündeki en büyük engel aşılarak zemin artı 7 kat izni çıkmıştır. 24 Ocak sonrasında depremin tüm sıcaklığı içerisinde Elazığ’ın yeniden imarı için doğru bir mücadele verilmiş olsa idi bugün ne 16 mahallemiz kaderine terk edilirdi ne de il merkezi dışına 100 bin insanımızın taşınmasına gerek kalırdı.
İşte bu nedenle 31 Mart 2024 yerel seçimleri bir deprem ülkesi olan Türkiye için tarihi öneme sahiptir. Tüm yurtta olduğu gibi Aziz Şehrimizde de vatandaşlarımızın bu önemli fırsatı iyi değerlendirerek Milliyetçi kadroları iş başına getireceğine olan inancım tamdır” dedi.