Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatları ile “Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti” oluşturuldu. Oluşturulan heyette; Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ve Kilis Milletvekili Mustafa Demir yer aldı.

Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti, öncelikle depremzede vatandaşlarla bir araya gelerek onların dertlerini ve acılarını paylaşacak, devam eden sorunlarını ve mevcut ihtiyaçlarını yerinde belirleyecek, valiliklere, AFAD’a ve bölgede hizmet veren sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, “6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimizi sarsan Kahramanmaraş merkezli “yüzyılın deprem felaketleri”nin üzerinden 144 gün geçmesine rağmen milletçe uğradığımız kayıpların ve büyük yıkımların acısı hâlâ tazeliğini muhafaza etmektedir. Türkiye; büyük felaketin ilk anlarından itibaren teyakkuza geçerek olanca varlığını ve imkânlarını seferber etmiş, depremzede vatandaşlarımızın yanında olmuştur. Meydana gelen felaketin büyüklüğüne rağmen; gerek devletimizin bütün kurum ve kuruluşları, gerek bütün vatandaşlarımız, gerekse sayısız sivil toplum kuruluşu, yer sarsıntılarının vurduğu bölgelerde ilk andan itibaren göz yaşartan tesanüt örnekleri sergilemiştir” dedi.

Yalçın, “MHP olarak, depremzede vatandaşlarımızı bir an bile ihmal etmeden, onların sorunlarını çözüme kavuşturma ve hayatlarını mümkün olan en kısa sürede normale döndürme yolunda çaba göstermeyi kutsal bir görev bilmekteyiz. Bu temel düşünceden hareketle Milliyetçi Hareket Partisi’nce, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla, deprem bölgesinde hayatlarını sürdürmeye çabalayan halkın istek ve ihtiyaçlarını yakından tespit etmek, devlet kurumlarının çalışmalarını yerinde takip etmek amacıyla milletvekillerimizden meydana gelen yeni bir “Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti” oluşturulmuştur” dedi.