MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret etti.

Milletvekili Işıkver, Uluova ve Kuzova Sulama Projeleri başta olmak üzere, tarım ve hayvancılık sektörlerinin gelişmesi ve ilin bu alanda ekonomik değer yaratması için hazırlanan raporu Bakan Yumaklı’ya takdim etti.

 “ELAZIĞ TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜNDE LOKOMATİF İL OLMALIDIR”

Işıkver, ziyareti sonrası yaptığı değerlendirmede, “Ağın Belediye Başkanımız Sayın Ali Uslu ve Sivrice Belediye Başkanımız Sayın Turgay Gündoğan ile birlikte Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’yı makamında ziyaret ederek, ilimizin tarım ve hayvancılık sektörlerinde bölgenin lokomotifi olması hedefiyle hazırlamış olduğumuz geniş kapsamlı dosyamızı takdim ederek, raporumuzda yer alan her bir başlıkla ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Bilindiği gibi seçim sürecinde ilimizin en önemli sorunlarının başında gelen ve şehrin sosyo-ekonomik ve kültürel yapısına doğrudan etki edecek Uluova ve Kuzova Sulama projelerinin şehrimize kazandırılması hususunda çok yönlü çalışmalar başlatacağımızı ve bu konuları şehrin gündeminden çıkarmayı hedeflediğimizi ifade etmiştik. Bu doğrultuda, DSİ Genel Müdürümüzü ziyaret ederek bu projelerle ilgili çok kapsamlı bir görüşme gerçekleştirmiştik. 2023 ve 2024 yılı sonuna kadar her iki projeyle ilgili olarak yapılacak olan 14 ayrı ihalenin şehrimiz adına önemi üzerinde bir kez daha durarak, bu önemli konunun ilimiz gündeminden artık çıkartılması gerektiğinin önemini bir kez daha Sayın Bakanımıza ifade etme imkanımız oldu.

Sayın Bakanımıza takdim ettiğimiz dosyamızda tarım ve hayvancılık sektörlerinin ilimiz ekonomisinin lokomotifi olduğunu ifade ederek, şehrimizin sosyo-kültürel ve ekonomik yapısına doğrudan etki ederek taleplerimizin her birinin önemi üzerinde durduk. Raporumuzda ilçelerimiz bütüncül bir yaklaşım ile değerlendirilerek, sulama projeleri, göletler, dere ıslahları başta olmak üzere, tarım ve hayvancılık sektöründe iştigal eden vatandaşlarımızın beklentileri ve sektörün gelişmesi için acil ihtiyaç duyulan hususlar istişare edilmiştir. Üç tarafı yapay ve doğal su kaynakları ile çevrili olan Elazığ’ın tarım ve hayvancılık sektörlerinden il ekonomisine istediği düzeyde ekonomik değer yaratması için çiftçi örgütleri, tarımsal üretim birlikleri, kooperatifler, konuyla ilgili STK’lar, ziraat mühendisleri, Odalar ve ilgili uzmanlarla yaptığımız istişareler sonucunda hazırlamış olduğumuz ve 14 ana başlıktan oluşan raporumuzda su ürünlerinden kanatlı hayvancılığa, süt inekçiliğinden besiciliğe, arıcılıktan bitkisel üretime, meyvecilikten üretimin desteklenmesine kadar çok kapsayıcı olmuştur. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının başında Cumhur İttifakının ortaya koymuş olduğu yüksek irade, üstendiği misyon ve vizyonu doğrultusunda şehrimizin tarım ve hayvancılık sektörlerinde bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine değer katması hedefiyle hazırladığımız rapor ve görüşmemiz şehrimiz adına çok değerli olmuştur. Sayın Bakanımıza bu vesile ile nazik kabulleri ve taleplerimize olan olumlu yaklaşımları ve göstermiş oldukları yakın ilgi için teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.