Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Elazığ Merkez, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı. 

Milliyetçi Hareket Partisi, Elazığ Merkez, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını düzenlediği toplantı kamuoyuna tanıttı. MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, emin adımlarla seçimlere yürüdüklerini belirterek; üretken belediyeciliği Elazığ ile buluşturacaklarını kaydetti.

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanlığı, düzenlediği program ile 31 Mart yerel seçimlerinde aday gösterdiği merkez, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı.

MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal,31 Mart Mahalli idareler seçimlerinde merkez, ilçe ve beldelerden başarı ile çıkacaklarına inançlarının tam olduğunu söyleyerek: “salona bakınca çok güzel inanmış bir ruh görüyorum, Elazığ’ın kaderini değiştirmeye inanmış kararlı bir ordu görüyorum bu salona baktığımda. Ben bu salona bakınca Elazığ muradına erecek, dertler tasalar bitecek diyorum. Rabbim seferimizi zaferle muvaffak eylesin inşallah.” Dedi.

MHP MYK Üyesi Alper Erdem, Türkiye’nin büyümesi ve güçlenmesi adına çalıştıklarını belirtti. Elazığ’ın milletvekili seçimlerinde mesaj verdiğini ifade eden Erdem, yerel seçimlerin önemine değindi.

Erdem: “Türkiye’nin büyümesi her alanda hedeflerine ilerlemesi için elimizden geleni yapıyoruz. MHP’den milletvekili seçilerek meclise giden sayın Semih Işıkver ile bu şehir bir mesaj verdi. Biz bu mesajı aldık, anladık ve anlatıyoruz. Artık bu şehirde işler eskisi gibi yürümeyecek, bu şehrin insanları umutsuz bırakılmayacak. Çünkü artık MHP’nin mecliste Elazığ’ı temsil eden bir babayiğiti var. 31 Mart gecesi belediye binalarına 3 hilali asacağız.” Dedi.

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’de, partilerinin yerel seçimlere emin adımlarla ilerlediğini söyleyerek: “Biz Maden’i geri alacağız Allah’ın izniyle, Keban da burada. 14 Mayıs 2023’te yine bizlere şans vermiyorlardı MHP 10 bin oy ancak alır diyorlardı. Sizlerin dirayeti ve iradesiyle biz sandıkları patlata patlata milletvekili çıkarttık.” Dedi.

Işıkver, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hiçbir yanlışa müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

Işıkver: “çok üzüldüler MHP’den 1 milletvekili çıktı diye, yahu MHP’den değil de HDP’den vekil çıksın dediler. Bunu söylediler ve haklılardı çünkü artık kendilerinin yazıp oynayacağı bir siyasi parti olmadığımızı kafalarına vura vura öğrettik. Bu şehirde biz varken hiçbir teker tersine dönmez hiçbir yanlışa müsaade etmeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

İnanan kadrolarla yol yürüdüklerini ifade eden Semih Işıkver; merkez, ilçe ve beldelerden başarı ile çıkarak üretken belediyeciliği Elazığ ile buluşturacaklarını söyleyerek: “bir babayiğitle yola çıktık hepimizi ciğerine kadar bilen bütün ülkücü tarihe hakim hepimizin ağabeyi, şerefli insan sayın Murat Aygen ile bu yolu yürümekten onur duyuyorum. Vallahi Murat Aygen’i sırtımızda taşıyacağız, 31 Mart’a kadar gece gündüz demeden çalışacağız. Ülkücü hareketin bayrağını Belediyeye asacağız Allah’ın izniyle.” Dedi.

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen, konuşmasından önce tribünleri selamladı. MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen konuşmasında, Elazığ’ın hasreti sona erdireceğine inandığını söyledi.

Aygen: “sizlerin desteği bizim gücümüze güç katmaktadır. Elazığ’ın 30 yıllık hayalini hep birlikte gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum. Bu hasreti sona erdireceğiz. Bu süreçte bölgemizdeki bir çok şehir çok önemli gelişmeler göstermiş bizden çok geride olan şehirler bizleri geride bırakmıştır. Elazığ bunu hak etmiyor, yerinde saymak Elazığ’ın kaderi değildir, sahipsizlik Elazığ’ın kaderi olmamalıdır. Her gittiğimiz yerde destek görüyor, her sokakta dertleri dinliyoruz her bir hemşehrimiz değişim istiyor. Elazığ değişim için hazır, bizlerde kadrolarımızla dönüştürmek için hazırız.” Dedi.

Doç. Dr. Murat Aygen, belediye başkanı olmaları halinde şeffaf ve denetlenebilir şekilde şehri yöneteceklerini söyleyerek: “Elazığ’ın muradı şeffaf, hesap verebilir, denetlenebilir ve dürüst belediyecilik anlayışıdır. Elazığ’ın muradı birlikte aktif ve her kesimin yönetimde söz sahibi olduğu bir yönetim anlayışıdır.” İfadelerini kullandı.
 

Konuşmaların ardından 31 Mart Yerel seçimlerinde merkez, ilçe ve beldelerden belediye başkan adayları platforma çağrılarak kamuoyuna tanıtıldı.

MHP'nin belediye Başkan adayları şöyle:

Elazığ Merkez: Doç. Dr. Murat Aygen

Ağın: Ali Uslu

Sivrice: Turgay Gündoğan

Maden: Selçuk Karaca

Baskil:Tuncer Turus

Kovancılar: Hasan Aydın

Keban: Yücel Doğan

Alacakaya: Şahin Yıldırım

Karakoçan: İrfan Güneş

Palu: Mehmet Yazar

Arıcak: Yağız Atagün

Yazıkonak: Murathan Köktaş

Yurtbaşı: Hakim Sevinç

Beyhan: Yusuf Aydın Diribaş

Erimli: Mahmut Demiralp

Mollakendi: Onur Yücedal

Ücocak: Mehmet Olgun

Bükardi: Burak Kaya

Akçakiraz: Halil Bingöl

Sarıcan: Alperen Direnç

Aday tanıtım programı, ünlü halk müzigi sanatçısı Osman Öztunç'un konseri ile sona erdi.