Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan günlük hava durumu tahminine göre, Türkiye genelinde gökyüzü parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Batı Marmara, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Tokat, Giresun, Rize ve Ankara'nın güney bölgeleri sağanak yağışlı ve aralıklı gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun doğu yükseklikleri karla karışık yağmurun etkisinde olacak.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı, Hakkari ve çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzeydoğusu, Mardin'in doğusu ve Van'ın güneyinde yağışların yerel olarak şiddetli olması öngörülüyor. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, dik ve eğimli yamaçlarda kar erimesi nedeniyle heyelan ve çığ riski gibi olumsuz durumlar yaşanabilir. Ulaşımda aksamalar meydana gelebileceğinden ilgili bölgelerdeki vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının batı ve güneydoğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

7 NİSAN 2024 PAZAR GÜNÜ

8 NİSAN 2024 PAZARTESİ GÜNÜ

9 NİSAN 2024 SALI GÜNÜ

10 NİSAN 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ

11 NİSAN 2024 PERŞEMBE GÜNÜ