İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla İstanbullulara güzel bir haber verdi. Belediye, 5 Nisan'da başlayacak olan 9 günlük bayram tatili süresince, şehrin tüm toplu taşıma ağını ücretsiz hale getireceğini açıkladı. Bu karar, otobüsler, vapurlar, metro ve tramvayları kapsayacak olup, vatandaşların bayram ziyaretlerini daha konforlu gerçekleştirmeleri için alındı.

Bunun yanı sıra, şehir hatları vapurları tatil süresince daha sık seferler düzenleyecek, deniz taksileri de aralıksız olarak hizmet verecek. İstanbulkart sahipleri, belirtilen tarihler arasında toplu taşıma hizmetlerinden ücret ödemeden faydalanabilecekler.

Bayram coşkusunu İstanbul’da daha da artıracak bir diğer organizasyon Lale Bayramı olacak. Belediye tarafından parklarda düzenlenecek olan bu etkinlikte, çocuklar için özel olarak hazırlanan oyun alanları ve çeşitli aktiviteler yer alacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu bayram jesti, yükselen ulaşım giderleri konusunda endişelenen vatandaşlar için önemli bir rahatlama sunuyor. Belediye, bu girişimi ile İstanbulluların bayram süresini daha eğlenceli ve ekonomik geçirmelerini hedefliyor.