Fırat Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantıları devam ediyor. Bu kapsamda Elazığ’da, Fırat Kalkınma Ajansı Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıya, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arikan, ETSO Başkanı İdris Alan, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, İl Genel Meclis Başkanları ile TSO Başkanları katıldı.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, taslak çalışma programına ve taslak bütçeye ilişkin değerlendirmede bulunacaklarını söyleyerek, 6 Şubat depremleri sonrasında ticari hayatın düzenlenip yeniden canlandırılmasını sağlamak amaçlı gerçekleştirilecek faaliyetleri de görüşeceklerini ifade etti. Tekbıyıkoğlu, “2024 yılının taslak çalışma programını ve taslak bütçesinin hem görüşeceğiz hem de onaya sunacağız. 2023 yılı sonu itibariyle bütçeleşmenin de sonu olduğu için bütçe revizyonlarını değerlendireceğiz. Afet sonrası genel durumla ajans faaliyetleri hakkında genel sekreterimiz malumat verecek. TRB1 bölgesinde dezavantajlı kişilerin iş gücü piyasasında sürdürülebilir entegrasyonu operasyonu derleme durumu hakkında malumat alacağız. Ajans faaliyetleri hakkında genel değerlendirmelerimiz olacak, ulaşım hizmet alanının değerlendirilmesini yapacağız. Üyelerimizin teklifleri varsa onları da kendi aramızda değerlendireceğiz” dedi.