Ağın ilçesi eski Belediye Başkanı Yılmaz Serttaş, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu yaptığı açıklamada, "Önceki dönem Belediye Başkanımız Yılmaz SERTTAŞ Beyin vefat ettiğini teessür ile öğrenmiş bulunmaktayım. Önceki dönem Belediye Başkanlarımızın her biri imkanları dahilinde İlçemize sağladığı katkılar aşikar olup, Rahmetlinin de ilçemize yapmış hizmetlerden dolayı minnettarız. Başkanımıza Allah'tan rahmet Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun..." denildi. 

YILMAZ SERTTAŞ KİMDİR?

Yılmaz Serttaş, 1941 yılında Ağın’da dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Ağın’da liseyi ise Malatya’da tamamladı. 1970 yılında Ankara Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu.
Kamu yönetimi mastırı yaptı. Başta Ağın ve Keban köyleri olmak üzere Elazığ Teknik Lisesi'nde öğretmenlik yaptı. 1971 yılında Elazığ Etibank Şubesinde göreve başlayan Yılmaz Serttaş, 1972 yılında Türkiye Elektrik Kurumu Elazığ Bölge Müdür Yardımcısı olarak on yıl görev yaptı.
Türkiye Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü'nde Müşavir ve Daire Başkanı olarak uzun yıllar görevde bulundu. 
Yılmaz Serttaş, 2014 yerel seçimlerinde MHP'den Ağın Belediye başkanı seçildi. 
2017 yılında MHP'den ihraç edilen Serttaş, İYİ partiye geçti. 
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti Elazığ Ağın Belediye Başkan Adayı oldu. Seçimleri kaybeden Serttaş, İYİ Parti Genel Merkezi tarafından Elazığ İl Başkanlığına atandı. Bir süre il başkanlığı yapan Serttaş, daha sonra görevden ayrıldı.