Başkan Alan, bu kapsamda Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde faaliyette bulunan Gürkan Çanta ve Deri Ürünleri işletmesini ziyaret etti.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın ilimize ekonomi alanda katkıda bulunan firma ziyaretlerinden memnuniyetini dile getiren Gürkan Çanta ve Deri Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Talo, “İdris Başkanımız, 7/24 durmadan üye ziyaretlerine devam ediyor. Başkanımın temposunu biz takip etmekten yoruluyoruz.  Öncelikle şehrimiz adına,  şehrimiz yatırımcıları adına kendisine teşekkür ediyorum.  Biz başkanımızı her konuda yanımızda gördük. Fabrikamızın açılışında da kendisinin önemli destekleri oldu. Zira fabrikamızı hammadde ve farklı gerekçelerle başka bir ilde açmayı planlarken,  kendisi ısrarcı oldu ve bizler de Elazığ’da fabrikamız açtık. Bu gün bu fabrikada 714 kişi çalışıyorsa bu İdris Alan Başkanımızın eseridir.” Dedi.
Gürkan Çanta ve Deri Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Talo’nun  açmış olduğu  ve 714 kişiyi istihdam ettikleri  fabrikada olmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu ifade eden Başkan Alan; “Geçmişte de kamuoyuna açıkladığımız gibi Gürkan Bey, Türkiye’de birinci, Avrupa’da üçüncü özelliğe sahip fabrikayı ilimize kazandırmakla kalmadı dünyada ünlü bir markanın oluşmasını sağladı.  İlimize gerçekleştirdiği yatırım ve istihdamdan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.”

Başkan Alan’ın Elazığ OSB’deki ikinci durağı son yıllarda tekstil alanında önemli üretim ve istihdam gerçekleştiren Saka Tekstil firması  oldu. 
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris  Alan’ın firmalarını ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Saka Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka, “İdris  Başkanımız mütevazi kişiliği ve samimi yaklaşımlarıyla sorunlarımıza duyarlılık gösteriyor ve her zaman yanımızda olduğunu bizzat işletmemize gelerek gösteriyor. Şu an işletmemizde 500 kişi çalışıyor. 29 Ekime kadar 500 kişi daha istihdam edeceğiz. 3500 çalışanlı bütünleşmiş tesisimiz şu anda çalışmaya hazır. Yılsonuna kadar da 2500 kişiye çıkmayı hedefliyoruz.  Kalifiye nitelikteki elemanları hızlı bir şekilde yetiştirebilirsek 3500 personele çıkmış olacağız” dedi.
İş İnsanı hemşerimiz Ramazan Saka’ın ilimizde önemli yatırımlar yaptığını takip ettiklerini, bu gün de fabrikaya gezerek burada mükemmel bir tesisi yapıldığını bizzat gördüklerini ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan şunları söyledi:
“İlimize böylesi bir tesisi kazandırdıkları için Ramazan Saka Bey’e teşekkür ediyorum. Bu fabrikadan 5 kıta ve 50 ülkeye ihracat yapılıyor olması ve bu alanda bir marka oluşturulmasından ayrıca mutluluk duydum. Kendilerine teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum”

Başkan Alan’ın bir sonraki ziyaret durağı ise Gülpaş Gıda ve Kuruyemiş firması oldu.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alan’a hemen her probleminde rahatlıkla ulaşıp sorunlarını anlattıklarını çözüm bulduğunu ifade eden GÜLPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Güler, ziyaretlerinden dolayı Başkan Alan’a teşekkür etti.
Hizmete açtıkları yeni iş yerlerinin hayırlı olmasını ve bol kazançlar getirmesini dileyen Elazığ Ticaret ve  Sanayi Odası Başkan İdris Alan, “Gülpaş firmamız hem istihdama hem de ilimiz ekonomisine sunmuş oldukları katkılardan dolayı Odam ve şahsım adına kendilerine teşekkür ediyorum. Özellikle yöresel ürünlerimizin il dışı ve yurt dışında tanıtılması ve pazarlanması adına önemli gayretleri olan firma yetkililerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.