Elazığ’da özellikle kırsal yerleşim alanlarının kalkınması ve gelişmesi, vatandaşların refahı ve konforu için yaz, kış demeden çalışan İl Özel İdaresi, son yıllarda yürüttüğü faaliyetlerle adından söz ettiriyor. 

Yerel bir kamu yönetim birimi olan Elazığ İl Özel İdaresi, iktisadi yapısı gereği, doğru bir planlama doğrultusunda kamu hizmetlerinin hızlı bir şekilde yürütülmesini sağlıyor. 

698 Milyon TL bütçesi ile 2023 yılının ilk yarısında ilçeler, beldeler ve köylerde yatırım atağı gerçekleştiren Elazığ İl Özel İdaresi, yıl sonuna kadar planlanan yatırımlarını hayata geçirerek şehrin gelişimine katkı sağlamaya devam edecek. 
Elazığ il genelinde 10 ilçe, 500’ü aşkın köy ve mezraya hizmet götüren İl Özel İdaresi, yeni yol yapım çalışmaları, yol bakım ve onarım çalışmaları, asfaltlama çalışmaları, içme ve sulama suyu projeleri, altyapı ve üstyapı hizmetleri, eğitim, turizm, tarım, spor, sağlık hizmetleri, imar, kültür, sanat hizmetleri, toprağın korunma ve ağaçlandırma hizmetleri, çevre temizliği ve ilaçlama hizmetleri, doğadaki hayvanlarının beslenmesi ve karla mücadele hizmetleri gibi bir çok alanda hizmet gerçekleştiriyor.  

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman Başkanlığını yürüttüğü İl Özel İdaresi, Genel Sekreter Ali Şiş’in başarılı idareciliği doğrultusunda 2022 yılında olduğu gibi 2023 yılında da başarılı bir performans yürüttü. 

İL ÖZEL İDARESİ ELAZIĞ’I GELECEĞE TAŞIYOR
628 personel 165 araç ile kamu hizmeti veren Elazığ İl Özel İdaresi, 2020 Elazığ Depremi ve 2023 Kahraman Maraş Depremlerinde hasar gören ağır hasarlı binaların biran önce yıkımı ve enkaz kaldırma işlemlerinde önemli görevlerde bulundu. 
Yerleşim yerlerindeki asli görevlerinin yanı sıra yeni projelere de imza atan Elazığ İl Özel İdaresi depremler nedeniyle hasar gören okulların yerine yeni eğitim yuvaları kazandırdı. 
İl Özel İdaresi depremden sonra 5 yeni okul inşa ederken hasarlı bazı okulların onarımını gerçekleştirdi. 

İl Özel İdaresi, bu yıl bir ilke imza atarak 2023 yılı yatırım programı kapsamında Merkez Hoş köyünde ilk defa uygulanan Silindir ile Sıkıştırılmış Beton (SSB) Yol Yapım Çalışmaları başladı. Beton yol yapımı ile ulaşımın daha konforlu ve rahat bir hale getirilmesi hedefleniyor. 
500 köy ve mezranın günlük atıklarını her gün düzenli olarak toplayan İl Özel İdaresi, her gün ayrıca haşere, sinek ve larvayla mücadele kapsamında ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor.

Elazığ İl Özel İdaresi İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'ndeki mühendisler ve gönüllüler tarafından kurulan İpekyolu Roket Takımı, yaptığı çalışmalarla dikkat çekti ve Teknofest Girişim Programı'na seçilerek 314 firma arasından 8 firma arasına girdi.