Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığınca yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor. 

Bu kapsamda, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda şüpheli E.G.’nin (41) ikametinde yapılan aramada, oyuncak ayı içerisine zulalanmış 5 parça halinde toplam 4,79 gram metamfetamin maddesi, 1 adet hassas terazi, 14 adet tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen materyal ele geçirildi. Şüpheliler A.E. (38) ve D.K.’nin (29) bulunduğu araçta yapılan aramada, araç yakıt deposuna gizlenmiş 11.54 gram metamfetamin maddesi, ele geçirildi. Aynı zamanda yine şüpheliler E.İ. (40) ve B.A.’nın üzerinde ve araç içerisinde yapılan aramada ise 1,40 gram toz esrar maddesi ile 0,78 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

Şüpheliler, ‘Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak’ suçundan gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkeme karşısına çıkartılan şüphelilerden E.G. ve B.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, İl Jandarma Komutanlığının istihbari çalışmaları sonucunda Ö.A. isimli şüphelinin Şanlıurfa'dan uyuşturucu madde getireceği bilgisine ulaşıldı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat  Şube Müdürlüğünce şüphelinin bulunduğu araç durdurularak arama yapıldı.

Arama sonucunda (54,36) gram metamfetamin, (1) adet hassas terazi, (2) adet uyuşturucu kullanma aparatı ve  (2) adet 7.62 mm fişek ele geçirildi.
Şüpheli Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş, çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak Elazığ E tipi Ceza İnfaz Kurumuna vukuatsız olarak teslim edildi.