Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü kapsamında, tütün kontrol çalışmalarının bilinirliğinin artırılması, sigaranın zararları ve tütün ürünü kullananları bırakmaya teşvik amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bugün düzenlenen etkinlikler kapsamında Elazığ kent merkezinde vatandaşların yoğun kullandığı bir AVM’ de stant çalışması yapılırken, resmi kurum ve iş yerlerinin girişlerine sigaranın zararlarını anlatan farkındalık ve bilgilendirme broşürleri asıldı.

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT ve Hizmet Başkanlarının ziyaret ettiği stant çalışması sırasında vatandaşlara dağıtılan el broşürleri eşliğinde tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının insan sağlığına ve çevreye verdiği zararlarkonusunda bilgilendirilmede bulunuldu. Sigarayı bırakmaları yönünde ikna çalışması yapan stant görevlileriALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı, ve İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı  sigara bırakma polikliniklerinin tanıtımı konusunda bilgi paylaşımında bulunarak,karbonmonoksit ölçümü yaptılar.