6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketine sonrası, depremden etkilenen Elazığ’da da deprem tarihi itibarıyla mücbir sebep hali ilan edilmişti.

Elazığ’ında aralarında bulunduğu depremden etkilenen diğer iller de de 6 Şubat-31 Temmuz tarihleri arasında uygulanan mücbir sebep halinin bazı il ve ilçelerde süresi uzatılırken; Elazığ’da sona erdi.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre; Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep halinin 30 Kasım 2023'e kadar uzatılması kararlaştırıldı.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların aylık ödenmesi gereken taksitlerinin ise mücbir sebep halinin sona erdiği aydan başlayarak aylık taksitler halinde ödenebilmesi karara bağlandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ’da 6 Şubat tarihinde uygulanmaya başlanan mücbir sebep hali, 5 ayı aşkın sürenin ardından sona ermiş oldu.