Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Emrah GECEKUŞU’ nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya idareciler, il genelinde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları, ÇEKÜS birim sorumlusu hekim ve çalışanlar, Aile Hekimleri, Aile Sağlığı çalışanları ile ilgili birimlerde görevli Ebe, Hemşire ve Sağlık Memurları katıldı.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı / Çocuk Yeni Doğan Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa AYDIN’ın ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket BARAN AKDENİZ’ in davetli ve konuşmacı olarak katıldığı toplantının açılış konuşmasını Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Emrah GECEKUŞU yaptı.

Daha sonra kürsüye davet edilen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket BARAN AKDENİZ, konu ile ilgili olarak ülke genelindeki istatistiklerin ekranda yer aldığı veriler eşliğinde sunum yaptı. İl İnceleme Kurulunda görüşülerek karara bağlanan vaka üzerinden yapılan sunumda özetle Sağlık Bakanlığı, Bebek Ölümleri İzleme Sistemi Genelgesi kapsamında bebek ölümleri tespitini sağlamanın yanı sıra her bir bebek ölümünün izlenerek, nedenini tespit etmek ve bir daha aynı nedenlerle oluşabilecek bebek ölümlerini önlemeye yönelik bilgi verdi. Soru cevap şeklinde geçen toplantının son bölümünde ise çözüm önerileri üzerinde duruldu ve karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.