23.01.2024 Salı gün İl Sağlık Müdürlüğü önünde düzenlenen törene, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, Sağlık Hizmetleri Başkanı,  112 Başhekimi ve çalışanları katıldı.
Devir teslimden önce Ambulanslarda inceleme yapan ve bilgi alan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT yaptığı açıklamada “Bakanlığımız tarafından İlimize gönderilen son model 2 adet 4x2 model Ambulans, bu gün itibari İl Sağlık Müdürlüğümüz envanterine dahil oldu.Çıkan en son teknolojiye uyumlu ve tam donanımlı Ambulanslarımız ile birlikte Sağlık Müdürlüğümüzün ambulans filosundaki araç sayısı da 63’ e yükselmiştir. Teslim aldığımız Ambulanslarımızdan bir tanesi ilimiz merkezinde, diğeride Arıcak ilçemize tahsisli olarak vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Bilindiği üzere Acil Sağlık Hizmetleri 7 gün 24 saat kesintisiz devam eden bir hizmettir. Bizde bu alandaki hizmet yapılanmamızı buna göre planlamaktayız. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı olarak ilimiz genelinde 17’si merkez ilçe, 20 tanesi ise diğer İlçelerimizde olmak üzere toplam 37 adet Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu bulunmaktadır. Bu İstasyonlarımız da ise 16’sı Doktor, 168’i AABT, 173’ü ATT ve 116’sı Şoför olmak üzere toplam 550 çalışanımızla hizmet vermekteyiz. Hali hazırda kent merkezli vakaların % 98’ ine ilk 10 dakikada, kırsalda ise aldığımız çağrıların % 93’üne 30 dakika içerisinde müdahale etmekteyiz. Bu rakamlar Sağlık Bakanlığı tarafından belirtilen vakaya müdahale standartlarının üzerindedir. Dolayısıyla ilimize gönderilen yeni Ambulanslar ile araç filomuzdakiaraç sayısı model olarak hem daha genç, hem de daha da güçlenmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ederken, yeni Ambulansların kazasız belasız kullanılması dua ve temennisiyle ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yapılan açıklamanın ardından İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, tarafından araçların anahtarları 112 ekiplerine teslim edildi.