Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Kahramanmaraş Merkezli depremlerden etkilenen Elazığ’da ağır hasarlı binaların yüzde 90’ının yıkım işleminin tamamlandığını söyledi. 

Vali Toraman Elazığ İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında yaptığı açıklamada, depremler nedeniyle Elazığ’da hasar gören ve yıkımı yapılacak bina sayısının 11 Bin olduğunu belirterek, bugüne kadar hasarlı binaların yüzde 90’ının yıkımının yapıldığını kaydetti. 

Depremde hasan gören vatandaşlar için TOKİ tarafından inşaası tamamlanan konutların teslimanının da hak sahiplerine yapıldığını ifade eden Vali Toraman,  “Vatandaşlarımızın hemen hemen hepsine konutlarımızı teslim etmiş bulunuyoruz. Toplamda bakıldığında Elazığ’da hatırı sayılır işler yaklaşık 25 bin konuttan bahsediyoruz il genelinde. Bu yenilenmenin 6 Şubat depreminde bizi büyük bir yıkımdan kurtardığını değerlendiriyoruz. 2023 depremleri olarak ağır hasar tespiti yapılan yaklaşık 11 bin binanın yıkımını büyük bir gayretle hemen hemen tamamlamak üzereler. Yaklaşık %90 yıkımı gerçekleştirmiş bulunuyoruz.” Dedi.