Elazığ Şoförler Odası Başkanlığı’nın talebinin ardından Elazığ Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda, 17 adet yeni taksi durağı noktası belirlenmişti. 4 adet taksi durağının dolması ile kalan 13 adet taksi duraklarının dağılımı ile ilgili yeniden çalışma yapılmaya başlandı. Mevcut 68 adet duraktaki 559 T plakalardan yeni açılan duraklara geçiş yapılacaktır.

TİCARİ TAKSİ ARAÇ AKTARMASI NASIL YAPILACAK?

Duraklara yapılacak olan 52 adet T plaka ticari taksi geçişi aktarma işlemlerine, şehir genelinde hizmet veren Elazığ Belediyesi’ne kayıtlı T plaka ticari taksi sahipleri katılabilecek. Ayrıca, aktarma işlemi yapılırken, birden fazla T plaka sahibi olanlar yeni açılacak durak noktalarından herhangi birine sadece bir T plaka ruhsatı için müracaat edebilecek.

 

Elazığ Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda;

aktarma talebinde bulunan T plaka ticari taksi sahibi mevcutta hizmet verdiği duraktan yeni durağa geçerken, mevcut T plakasına ait tüm haklarından feragat edecek. Aktarma talebinde bulunan T plaka sahibinin mevcutta hizmet verdiği T plakası ve aracı ile yeni durağa geçiş yaparak Elazığ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden yeni durağa ait güncellenmiş çalışma ruhsatı alacak. Yeni açılacak durak noktalarına aktarma işlemleri her bir durak için ayrı ayrı yapılacak ve belirlenen farklı bir yerde parklanma yapılamayacak. Yeni açılacak durak noktaları için her bir duraktaki araç sayısından daha fazla talep olması halinde noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirilerek yeni duraklarda hizmet verecek T plaka ticari taksiler belirlenmiş olacak.

Açılması planlanan yeni durak noktaları ve tahmini araç sayıları şu şekilde;

Hilalkent Mahallesi 3, Türk Telekom-Tapu 2, Orman Kavşağı 5, Yeşilkent-Keban Kavşağı 4, Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 4, Çaydaçıra Mahallesi 2, Ulukent Mahallesi 2, Harput 3, Karaçalı Cami 4, Eski Devlet Hastanesi 2, Bızmişen TOKİ 4, Çatalçeşme TOKİ 4 ve Elysium AVM 13 olmak üzere toplam 52 araç dağılımı yapılacaktır.