Elazığ’ın başarılı belediye başkanı Şahin Şerifoğulları, 5 yıllık hizmet döneminde şehrin ve vatandaşların geleceği için çok önemli hizmetlere imza attı. Şehrin çehresini değiştiren birbirinden değerli 100 projeyi 5 yılda tamamlayarak hizmete sunan Başkan Şahin Şerifoğulları, kentteki fiziki çalışmaların yanı sıra sosyal belediyecilik çalışmalarıyla da vatandaşların yanında yer aldı. 

Elazığ halkının emanet ettiği Belediye Başkanlık görevini layıkıyla yerine getiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yaşam kalitesi yüksek bir şehir inşa etme hedefiyle yürüttüğü sosyal belediyecilik çalışmaları doğrultusunda her mahalleye muhtarlık, spor salonu, kütüphane, gençlik merkezi ve kafeterya gibi donatıların yer aldığı  Sosyal Yaşam Merkezlerini hizmete sundu. 

Sosyal destek çalışmaları kapsamında ayrıca, Hayır Çarşısı aracılığıyla yıl boyu ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli destek sağlanıyor. Veren el ile alan eli buluşturan paylaşım noktaları aracılığıyla toplumsal dayanışmaya destek sağlanıyor.

Yaşlı ve Bakıma Muhtaç Kişilere Ev Temizliği Hizmeti, Alt Gelir Grubuna Yönelik Ev Bakım-Onarım -Malzeme Desteği” Projesi kapsamında, kendisiyle ilgilenecek bir yakını bulunmayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlara destek sağlanıyor. Oluşturulan özel ekip aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine, ev bakım, onarım, tamirat, tadilat, ev temizliği hizmeti sunarak eşya temini sağlanıyor.

Bunun yanında kadınların ekonomik yaşamda yer alması ve kendi üretimlerine değer kazandırmaları amacıyla Hayme Ana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Merkezi hizmete açıldı

Vatandaşların taleplerine daha etkin çözüm üretmek amacıyla 153 Beyaz Masa Süper Hizmet Birimini aktif hale getirirken, Mobil Beyaz Masa’mızla da belediye hizmetlerini vatandaşın mahallesine taşındı.

Şehrimizin güçlü bir altyapıya sahip sanatsal zenginliğini yaşatmak adına Elazığ Belediye Musiki Topluluklarımızı oluşturuldu.
Bay ve bayanlara hafta içi uzman spor eğitmenleri eşliğinde spor yapma olanağı sağlayan 25 yeni Spor Yaşam Merkezimizi şehrin dört bir yanında hizmete sunuldu.

“Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor” projesi kapsamında gençlere destek sağlandı. 
Maddi ve manevi desteklerle sporun ve sporcuların yanında yer alındı.