HABER: VEDAT YETİK

Koronavirüs salgını sürecinde eğitim ve öğretimin devam etmesine yönelik uygulanan EBA Ders Programlarının çekimleri devam ediyor.

Türkiye'de 10 pilot ilde hazırlanan EBA ders çekimlerinden biri de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 'nde gerçekleştiriliyor.

Bölgede teknik donamın ve stüdyoya sahip okullardan biri olan Okulun “Radyo Televizyon Alanı” öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan EBA çekimleri aralıksız sürüyor.

TRT EBA TV ve ebagov.tr adresinden öğrencilerin hizmetine sunulan ders çekimleri kapsamında özellikle meslek liselerine yönelik  bilişim teknolojisi, muhasebe, finansman, El sanatları teknolojisi, elektrik, elektronik teknolojisi, Halkla ilişkiler ve organizasyon alanlarında içerik üretiliyor.

22 Gönüllü öğretmenin katkılarıyla gerçekleştirilen programda 8 ayda Bin 25 adet ders video çekimi yapıldı.

"TÜM DONANIMLARA SAHİBİZ"
Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo Televizyon Ana Şefi Muammer Tekin, 2020 yılı Temmuz ayından itibaren EBA çekimlerine başladıklarını anımsatarak, "Stüdyomuz ve gerekli ekipmanlara sahip. Bu çalışmayı yaparken biz öğretmen arkadaşlar olarak bu çalışmanın içindeyiz. Ayrıca 12. sınıf öğrencilerimiz de uygulamalı eğitimlere başladıktan sonra bu çalışmada bize katkı yapıyorlar. Stüdyomuzda hep beraber ders çekimlerini, montajını yapıp EBA ve TRT'ye gönderiyoruz. Bölgemizde gerekli altyapıya sahip olan ve iyi bir altyapıya sahip olan okullardan biriyiz. Bakanlık da bu sebepten dolayı bu çekimlerde bizim ön saflarda yer almamızı istediler. Bizim gerekli kameralarımız ve altyapımız zaten vardı. Genel müdürlüğümüz eksiklerimizi gidermemiz için bize tekrardan ödenek gönderdi. Eksik olan ekipmanlarımızı da bu sayede tamamladık. Öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle birlikte biz burada hem EBA hem TRT EBA Lise TV için gerekli çekimleri kendimiz yapıyoruz." dedi.

20 ÖĞRETMEN GÖNÜLLÜ HİZMET VERİYOR
Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, salgın süreci nedeniyle uzaktan eğitimin devam ettiğini belirterek, "Özellikle TRT EBA için ilimizde Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesimizde EBA için program, ders çekimleri yapılmakta. Bu kapsamda 2020 Temmuz ayından itibaren bu çekimler gerçekleştirilmekte. 20 öğretmenimiz gönüllü olarak ders çekimlerini gerçekleştirmekte. Ülkemizde 8 Bin 700 küsür civarında çekim yapıldı. Bunun Bin 25'i ilimizde gerçekleştirildi. Grupta 20 öğretmenimiz çekimleri gerçekleştirmekte. İleriye dönük olarak da bu çekimler devam etmekte. Bu çekimler hem TRT EBA üzerindeki kanalda hem de çevrimiçi kanallarda bu programlar yayınlanmaktadır. Ben gönüllü olarak bu işi yapan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Üzerlerindeki bu yükü en güzel şekilde gerçekleştiriyorlar. Temennimiz uzaktan eğitimin kısa sürede kalkması. Ama zaman öyle ki ileriki zamana doğru olaraktan hibrit eğitim modeli dediğimiz hem uzaktan hem de yüz yüze eğitim şeklinde olma durumunda biz yine bu stüdyolarımızda ülkemiz ve ilimiz için tüm çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Temennimiz kısa sürede bu pandemiden kurtulmak ve yüz yüze eğitimi gerçekleştirmek. Ama olsa dahi biz stüdyolarımızda ve diğer çevrimiçi olsun diğer EBA destek noktalarımız olsun Elazığ ilimizde 177 EBA destek noktası kurduk. Buradan tüm öğrencilerimiz faydalanmakta. 7 Mobil gezici EBA destek noktamız mevcut. Bunlar da hizmet vermekte. Ama tüm okullarımızda öğrencilerimiz gittiği zaman tüm altyapı hazırlanarak bilişim alanında etkileşimli tahtalar, televizyonlar, bilgisayarlar tüm öğrencilerimize en yakın okula gittikleri zaman onlardan faydalanma durumları mevcut: Temennimiz bu süreçten kısa sürede kurtulmak. Amacımız da tüm öğrencilere ulaşıncaya kadar eğitim ve öğretimi sürdürmek." diye konuştu.

"ÜLKE GENELİNDEKİ DERS ÇEKİMLERİNİN YÜZDE 13'Ü ELAZIĞ'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ"
Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Necmi Türk, ülke genelinde bugüne kadar 7 Bin 800'ün üzerinde ders çekimi yapıldığını, bunun yüzde 13'ünün Elazığ'da gerçekleştirildiğini belirtti.
Elazığ'daki çekimlerin meslek liselerine yönelik derslere yönelik olduğunu aktaran Necmi Türk, şu ifadelere yer verdi: "Okulumuz 2003 yılından beri ilimizde hizmet vermektedir. 2020 Temmuz Temmuz ayında Bakanlığımızın bize vermiş olduğu görev doğrultusunda EBA video ders çekimleri yapılmaktadır. Okulumuzda yapılan çekimler, okulumuzun kendi bünyesi tarafından yürütülmektedir. Montajı, kurgusu, yapımı, yükleme işlemi okulumuz öğretmenleri tarafından gerçekleştiriliyor. Ülke genelinde 2 okulun dersleri yayınlanmaktadır. Bu dersler TRT EBA TV Lise kanalı ve eba.gov.tr adreslerinde yayınlanmaktadır. Okulumuzda EBA ders çekimleri kapsamında bilişim teknolojisi alanında 581 adet, muhasebe finansman alanında 332 adet. El sanatları teknolojisi alanında 25 adet, elektrik elektronik teknolojisi alanında 42 adet, Halkla ilişkiler ve organizasyon alanında 45 adet olmak üzere toplam Bin 25 adet ders video çekimi yapılmıştır. Ülke genelinde 23.03.2021 tarihi itibariyle 7 Bin 884 adet çekim yapılmış, bunun Bin 25 tanesi okulumuzda gerçekleştirilmiş, bu da ülke genelinde yapılan çekimlerin yüzde 13'üne tekabül etmektedir. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Bizim çekim yaptığımız dersler Bakanlığın bize vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda meslek liselerine yönelik dersler olmaktadır. İlimizdeki bütün meslek liseleri öğretmenleri gönüllüğü esas alarak görev almıştır. İlimizdeki bütün meslek liseleri öğretmenleri ve idarecilerine de ayrıca teşekkür ederim."