Fırat Üniversitesi ve Fırat Kalkınma Ajansı İş Birliğinde Üniversite öğrencilerine yönelik yerli ve milli yazılım alanında eğitim verilmesi amacıyla Kod 23 Projesi hayata geçirildi.

Kod 23 Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Fırat Kalkınma Ajansı ile birlikte cazibe merkezlerini destekleme programı çerçevesinde Fırat Üniversitesi ile geliştirdiği bir program. Eğitim ile Yerli ve Milli yazılımın geliştirilmesi ve nitelikli eleman yetiştirmek amaçlanıyor.

Şu ana kadar 6 yazılım alanında eğitim verildiğini ifade eden Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, 60 öğrenciye eğitim verileceğini söyledi. Yoğunlu, “Şuana kadar 6 yazılım alanında eğitimler düzenlendi. Bu yılın başı itibariyle 60 tane öğrencimizi burada mezun etmiş olacağız. Biz bu programa devam edeceğiz. Gerçekten bakanlığımızın da yakinen takip ettiği bir proje Kod 23” dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, alınan sertifikaların önemli olduğunu ifade ederken mezun olan öğrencilerine farklı alanlarda da eğitim verdiklerini söyledi. Göktaş, “Buradan mezun olan öğrencilerimiz klasik lisans eğitimi dışında çok önemli konularda aynı zamanda eğitim görecek ve sertifika alacaklardır ve kendi akranlarından farklı yetkinliklere de buradan elde edinmiş olacaklar” dedi.

Code-23 Projesi Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Ulaş, amaçlarının Fırat Üniversitesi’nin yazılım alanındaki niteliğini Elazığ için faydalı hale getirmek olduğunu ifade etti. Ulaş, “Burada temel amacımız yazılım alanındaki nitelikli bilgisini ve insan gücünü marjinal faydaya Elazığ için bir vizyona dönüştürmeye çalışmak. Özellikle 2., 3., 4. Sınıflardan aldığımız öğrencilerimizi alanında uzman yazılımcılar haline getirmeyi çalışıyoruz. İş çıktısı olarak da şuan yaklaşık olarak neredeyse yüzde 10’u 3 ve 4. Ayından itibaren bir işletmede bir mühendis hatta geliştirici olarak başlamış olan arkadaşlarımız var” dedi.

Öğrenciler de verilen eğitimlerin verimli geçtiğini ve faydalı olduğunu dile getirdiler.