Hizmet, eser ve gönül belediyeciliği ilkesiyle altyapıdan üstyapıya, kültürden sanata, spordan ulaşıma kadar her alanda Elazığ’a kazandırdığı yatırımlarla şehri geleceğe taşıyan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 31 Mart Mahalli İdareler Seçim çalışmaları kapsamında Elazığ’daki temaslarına aralıksız devam ediyor. Başkan Şerifoğulları, bu kez kamu kurumlarının il müdürlerini ziyaret etti. Esnaflarla da buluşan Başkan Şerifoğulları, kahraman Şehidimiz Elazığlı Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş’ın ailesi ve ELSAD Genel Başkanı Av. Murat Erdoğan ile bir araya geldi. Başkan Şerifoğulları’na ziyaretlerinde; AK Parti Elazığ İl Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver ve AK Parti Elazığ İl Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, İL MÜDÜRLÜKLERİNİ ZİYARET ETTİ

Başkan Şerifoğulları ilk olarak Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İl Müdürü Ali Kılıç ve personellerle bir araya gelen Başkan Şahin Şerifoğulları, ardından Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay ve kurum çalışanları ile buluşarak çalışmalarında kolaylıklar diledi. Başkan Şerifoğulları, daha sonra önceki dönem AK Parti Elazığ İl Başkanlarından Nevzat Ülger’i ziyaret etti. 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, BÜYÜK ÇARŞI ESNAFI İLE BİR RAYA GELDİ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Gazi Caddesi’nde bulunan Büyük Çarşı’da esnaflarla bir araya geldi. Başkan Şahin Şerifoğulları’nı samimi ve ilgi ile karşılayan esnaflar, taleplerini ileterek destek verdi. Başkan Şerifoğulları, samimi muhabbetleri ve destekleri için esnaflara teşekkür ederek; bol, bereketli kazançlar diledi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, ŞEHİT ALTINBAŞ’IN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 9 Ağustos 2023 tarihinde Kuzey Irak’ta terör örgütüyle çıkan çatışmada şehit düşen Kahraman Mehmetçiğimiz Elazığlı Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş’ın ailesini ziyaret etti. Ziyarette, Şehit Altınbaş ve bütün şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu.

ELSAD’DAN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA DESTEK

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları beraberindeki heyet ile birlikte son olarak Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği (ELSAD) Başkanı ile bir araya geldi. Ziyarette konuşan ELSAD Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Tuba Erdoğan, 2015 yılından itibaren ELSAD’ın önemli faaliyetler içerisinde bulunduğunu ifade etti.

ERDOĞAN; “ELAZIĞ’DAKİ 50 YILLIK HİZMETİ, GEÇEN 5 YILLIK SÜREÇTE GÖRDÜK”

Dernek hakkında bilgiler veren Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği Genel Başkanı Av. Murat Erdoğan, Başkan Şerifoğulları'nı ağırlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek; “Bizim gönlümüz baştan beri Şahin Başkan ile beraberdi. Yeniden aday olması konusunda hiçbir şüphemiz yoktu. Elazığ’daki 50 yıllık hizmeti, geçen 5 yıllık süreçte gördük. Yaptığı çalışmalardan dolayı Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki dönem de elimizden gelen desteği vereceğiz.” dedi.

“HER ALANDA ŞEHRİMİZİ KALKINDIRARAK YAŞANILABİLİR ŞEHİRLER ARASINDA ÖN PLANA TAŞIYABİLMEK İÇİN BİR HEDEF BELİRLEDİK”

Elazığ’a çok kıymetli yatırımları kazandırdıklarını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da; “Elazığ’ı her alanda bir adım daha öteye götürebilmek için çıkmış olduğumuz hizmet yolculuğunun 5’inci yılındayız. Artık seçim sath-ı mailine girmiş bulunmaktayız. Altyapıdan üstyapıya, kültürden sanata, eğitime, sanayiye ve her alanda şehrimizi kalkındırarak daha müreffeh bir kent haline getirebilmek ve aynı zamanda yaşanılabilir şehirler arasında ön plana taşıyabilmek için bir hedef belirledik. Şehrimizi tanıyan, her cadde ve sokağını bilen proje ekibimizle birlikte ayağı yere sağlam basan projelerle sizlerin huzuruna çıktık. Sizler, kıymetli hemşehrilerimiz 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde bizleri Elazığ’ın Şehrül-Emini makamına layık gördünüz. Biz de göreve başlar başlamaz emanet olan bu makamı layıkıyla, hizmetlerimizle, şehrimizi daha ileriye götürebilme adına cansiperane arkadaşlarımızla çalışmalara başladık. Allah’a hamdolsun vadettiğimiz 11 Ana Başlıkta 100 Projemizin %90’ının üzerinde bir gerçekleşme oranıyla huzurlarınızdayız. Altyapı, şehrin kronikleşmiş sorunlarının başında geliyordu. Uzun süredir altyapıya el atılmamıştı. 2019 Yerel Seçimleri öncesinde siyasi geleceğimize sebep olabileceğini bilsek bile bu çalışmalara başlayacağımızı söyledik. Bugün geldiğimiz noktada şehrimizin bin 50 km uzunluğunda içme suyu hattının yenilenmesi, yağmurlama ve kanalizasyon hatlarının yapılması ve yine en büyük sorunlardan biri olan ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin yapımına başlandı. %50’ye yakın gerçekleşme oranına ulaştık. Şehrimize 1 değil, 2 tane meydan kazandırdık. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ mitinginde söylediği, “Artık bu şehre güzel bir meydan kazandırın.” sözünü kendimize şiar edinerek 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'mızı genişlettik ve 224 araçlık yer altı otoparkı yaptık. Kapalı Çarşı’mızın ön kısmını  açarak hemşehrilerimizin nefes alabileceği bir yaşam alanı oluşturduk. Elazığ depremi ile birlikte Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin kaldırılmasının ardından 22 bin metrekarelik meydan düzenlemesi ve 940 araç kapasitesi bulunan yer altı otoparkının yapımı şehrimize çok yakıştı. Kapalı Çarşı restorasyonu, cephe iyileştirilmesi ve sokak sağlıklaştırılması, Bakırcılar Çarşımızdaki çalışmaların tamamlanması, Saray Cami meydanının sokak sağlıklaştırılmasının yapılması şehrimizin güzelliğine güzellik kattı.” dedi.

“HARPUT, KIYMETLİMİZ VE EN BÜYÜK SEVDAMIZ”

Harput’a ayrı bir parantez açan Başkan Şerifoğulları; “Harput, kıymetlimiz ve en büyük sevdamız. Harput bizim marka değerimiz. Yıllardır bu sözlerle övündük ancak hep ihmal edildi. Bizler Harput önceliğimiz olacak dedik ve Allah’a hamdolsun Basın Müzesi, Ahmet Bey Cami, Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası, Hoca Hasan Hamamı restorasyonu, Kürsübaşı Müzesi'nin hayata geçirilmesi ve Belediye Konukevi ile birlikte Harput’ta çok kıymetli işler yaptık. Harput’a daha fazla yatırım yapacağız.” ifadesinde bulundu.

“ŞEHRİMİZE DEĞER KATAN PROJELERİ BİR BİR HAYATA GEÇİRDİK”

Elazığlıların desteğiyle yeniden Belediye Başkanı olduktan sonra durmadan çalışacaklarını da dile getiren Başkan Şahin Şerifoğulları; “Şehrimizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her alanda kentimize değer katan projeleri bir bir hayata geçirdik. Kamuoyu yoklamaları ve Genel Merkezimizin geniş çaplı araştırmaları neticesinde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizleri yeniden aday olarak şehrimize, huzurlarınıza gönderdi. 31 Mart akşamına kadar, teşkilatlarımız ve Milletvekillerimizle birlikte 5 yıl boyunca Elazığ için yaptığımız çalışmaları anlatacağız. Gelecek 5 yılda şehrimizin değerine değer katacak ve bölgede lider konuma getirebilecek projelerimizi anlatacağız. Sizlerden de 5 yıl için destek isteyeceğiz. Sizlerin duaları, destekleri bize hep güç verdi. Benim tek derdim bu şehir. Deprem oldu, ama demedik. Pandemi oldu, fakat demedik. Hiçbir bahanenin ardına sığınmadık. Bundan sonraki süreçte de önceliğimiz şehrimiz ve çok kıymetli hemşehrilerimiz olacak. Bizlere yeniden şehrin Şehrül-Emin makamı emanet edilirse, durmadan çalışacağımıza söz veriyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ELSAD Genel Başkanı Erdoğan, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'na plaket takdiminde bulundu.