Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk ile üretim ve istihdamlarıyla ilimiz ekonomisine katkı sunan firmaları ziyaret etti. Başkan Alan OSB’deki firma ziyaretlerine Derman Döküm firmasıyla başladı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın firmalarını ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden firma Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Derman, şunları söyledi: “Ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum.  5 yıldan beri imalat yapıyoruz. Bu konuda bizleri ziyaretleriniz, dertlerimizi dinlemeniz ve çözümü noktasında gayret göstermenizden dolayı çok memnunuz. Öncelikle sanayicilerimizin GES projesiyle ilgili sorunlarımıza kol kanat germenizi bekliyoruz.” Dedi.

ALAN: “BİZ YATIRIMCILARIMIZA SÖZ VERDİK”

Üyelerini, istihdam ve üretime katkıları sebebiyle ziyaret ettiklerini ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, şunları söyledi: “Üretim ve istihdamdaki motivasyonlarını yükseltmek amacıyla üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Odamız olarak sizlerin yanındayız, sizlerle birlikteyiz. Ne sıkıntınız varsa, ne probleminiz varsa çözümü için har zaman yanınızdayız.  Çünkü biz sizlere söz verdik. Biz sizlerin avukatlığınız  yapacağız ve sıkıntılarınızı ve problemlerinizi her platformda gündeme getireceğiz.”

Başkan Alan’ın OSB’deki ikinci durağı ise Akdağ Grup oldu. Akdağ Grubun başarılarını takip etiklerini ve başta taş yün yalıtım malzemeleri olmak üzere çok sayıda farklı ürün imal etikleri tesisleri ziyaret ettiklerini ifade eden Başkan Alan,  “Bugün bu tesisleri ve ağır sanayi hamlelerini gördükten ve Türkiye'nin ilk beş içerisinde olduğunu duyduktan sonra gururumuz bir kat daha arttı. Bu sebeple iş dünyasının başkanı olarak kendilerine teşekkür ediyorum, kendilerine minnettarım. İlimiz yöneticilerinin ve ilimizin milletvekillerinin gelip bu tesisleri görmelerini istiyorum. Bizler bu başarıyı ortaya koyan Akdağ ailesine bir plaket yaptırdık ancak bu plaketi altından bile yapsak yine azdır. Ben ilimizi dünyaya tanıttıklarından dolayı kendilerine teşekkür diyorum.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın ziyaretlerinin kendilerini onurlandırdığını ifade eden Akdağ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Ali Akdağ ise şunları söyledi: “Başkanımızın ağzından böylesine övgü dolu sözler duymak bizleri mahcup etti.  2019 yılında yatırım kararı alıp 2021 yılı Nisan ayı itibariyle de üretime başladık. Üçüncü yılımızı tamamladık. Başladığımız günden bugüne dek çok şükürler olsun tam kapasite olarak çalışıyoruz. Türkiye’nin her yerinde tüm ürünlerimizle varız. Çok ciddi anlamda ilgi gördük.  Aynı zamanda %30 civarında ihracatımız söz konusu. Yaklaşık 10 ülkeye ihracat yapıyoruz. Mermerde 5 kıtada 55 ülkeye ihracatımız var. Bizde var olan ihracat kültürünü, yurt içi ve yurt dışında ürünlerimizi tanıtmak üzere fuarlara da katılıyoruz. Aynı zamanda bu tesisin en önemli özelliklerinden biri de sıfır atık belgesine sahip olması.  Havaya, suya, toprağa hiçbir şekilde zarar vermeden sıfır atıkla üretim yapıyoruz. Bunu hem ulusal hem de uluslararası belgelerle kanıtladık. Yine aynı zamanda ürünlerimizin kanserojen madde  içermediğine dair uluslararası bir belge olan EUCEP belgesini de  aldık. Bu tesisler, sadece Akdağ ailesinin değil tüm Elâzığ’ın markasıdır.  Ben ziyaretlerinizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum.”