Geçtiğimiz günlerde Kanal 23 Televizyonunda yayınlanan “Ayrıntı” programına konuk olan Başkan Alan,  programda gündeme gelen sorunların takipçisi olacağını ve çözümü noktasında gerekli çalışmaları yapacağını ifade etmişti.

Programda Baskil ilçemizin yol sorununun gündeme gelmesi sebebiyle problemin çözümü amacıyla Karayolları 8. Bölge Müdürü Yusuf Güneş ile görüşerek çalışma yapılacağı müjdesini kamuoyuna duyuran Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, yine aynı programda dile getirilen Elazığ Havalimanında ILS cihazı ile ilgili Elazığ Havalimanı Müdürü Zeynel Abidin Görür’ü makamında ziyaret ederek konu hakkında bilgi aldı.

Havalimanı Müdürü Görür ile yaptıkları görüşme sonrası bir açıklama yapan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alan şunları söyledi.

“Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Kanal 23 televizyonunda ilimizin sorunları gündeme gelmişti. Bu konuda Baskil İlçemizin yol probleminin giderilmesi amacıyla Karayolları 8. Bölge Müdürümüze konuyu taşımış ve yol problemlerinin giderileceği müjdesini almıştık.

Aynı programda Elazığ Havalimanında ILS cihazının olmadığı ve bunun birtakım sorunlara sebep olduğu da gündeme gelmişti.

Bu problemle ilgili bilgi almak amacıyla bugün de Elazığ Havalimanı müdürümüz Sayın Zeynel Abidin Görür’ü ziyaret ederek konu ile ilgili bilgiler aldık.

Sayın müdürümüz bizlere havaalanında ILS cihazının mevcut olduğunu ancak modernizasyonu için çalışma yaptıklarını ve bu konuda ihale aşamasına geldiklerini dile getirdi.  Bu bilgi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Ticaret ve Sanayi Odamız ve şahsım adına kendilerine teşekkür ediyorum. Aslında bu sorunlar aşılamayacak kadar büyük sorunlar değil. Müdürümüzün bu çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum. Yine Devlet Hava Meydanları Genel Müdürümüze de Elazığ havalimanına yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar sonlandıktan sonra uçaklarımız daha rahat iniş-kalkış yapabilecekler.

Bu konudan haberimiz yoktu. Canlı yayın programında bu konudan haberdar olunca,  şehrin diğer sorunlarında olduğu gibi bu konuyu da gündemimize alacağımızı ifade etmiştik. Ve bugün de konunun muhatabı yetkilimizle görüşerek bilgiler aldık.

Bizler de neticede bu memlekete hizmet etmek amacıyla seçilmişiz. Sorunlarımız takip edip çözme noktasında gayret göstereceğiz.  Bu memleket sahipsiz değil, bu memleketin sahipleri var. Biz de kendimizi bu aziz memleketin sahiplerinden biri gördüğümüzden dolayı sözümüzü tutarak konuyu takip etmek amacıyla buraya geldik. Bizim amacımız kimseyi kırmak değil, kimseyi dökmek değil, herkes Elâzığ’a  fayda sağlamak için, Elâzığ’a katkı sağlamak için mutlaka mücadele veriyor. Ben bu sorunu gündeme getirdiği ve bizleri bilgilendirdiği için Kanal 23 Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak’a  teşekkür ediyorum."