Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, temaslarını sürdürüyor.

Elazığ OSB’de ziyaretlerine Özel Fantezi İplik Fabrikasıyla başlayan Başkan Alan, firma yetkilisi Vefa Özel’den bilgiler aldı.

Elazığ’da Çin ile rekabet edebilecek bir fabrikanın bulunmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alan; “İlimizin daha çok kalkınması  için teşvik kapsamına alınması önemli ama yeterli değil.  Bu kanunun getirdiği imtiyaz ve fırsatları yatırımcılara anlatmamız ve Elazığ’ı cazip hale getirmeniz lazım. Fabrika sahibi Vefa beyle yapmış olduğumuz görüşmede 70 milyon euroluk bir yatırım yaptığını öğrendik. Ancak sektörün kalifiye eleman sıkıntısı çekiyor olması bizleri üzdü. Bizler, ilimize gelen yatırımcıların gerektiğinde eli olacağız, ayağı olacağız kolu olacağız, kulağı olacağız, Ankara'daki temsilcileri olacağız.  Bence Vefa Bey bir Elazığlı olarak Elazığ'a vefasını göstermiş ve vazifesini yerine getirmiş.  Ben de Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak Vefa Bey'e yatırımları için teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Başkan Alan’ın Elazığ OSB’de ziyaret ettiği ikinci işletme ise Mobilya fabrikası oldu.

İşletmede özellikle kadınların çalıştığını görmekten mutlu olduğunu ifade eden Başkan Alan, ilin işsizlik sorunundan çok kalifiye elaman sorunu olduğunu dile getirdi.

Devletin ili teşvikte 6. Bölge kapsamına aldığını ve bununla birlikte ciddi bir yatırım atağı yaşandığına dikkat çeken Başkan Alan, Elazığ’ı daha cazip hale getirmek amacıyla milletvekilleri ve il yöneticileriyle birlikte yeni yatırımcıları çekecek adımlar atılması konusunda Elazığ TSO da dahil herkese büyük görev düştüğünü ifade etti.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın fabrikalarını ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullah Eren, Başkan Alan’a teşekkür etti.

Fabrikada 150 kişiye istihdam sağlayarak Türkiye ekonomisine katkı sunduklarını ifade eden Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Eren,  Başkan Alan’a işletmelerini ziyareti ve sunduğu plaketten dolayı teşekkür etti.

İşletme sahiplerinin 15 dönüm arazi üstünde kurdukları ve 150 kişiye istihdam sağlayıp ilin ekonomisine katsı sunmalarından dolayı Oda adına mutlu olduklarını ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve sektör temsilcisi Mehmet Saylan, fabrika sahiplerine teşekkür etti.

Başkan Alan’ın bir sonraki durağı Alüminyum ve Cam sektöründe faaliyet gösteren bir fabrika oldu.

Yönetim Kurulu Üyesi Esat Aktaş’tan bilgiler alan Başkan Alan, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin en güzel tesisini kurmuş ve Türkiye'de ilk üçe girme başarısını göstermiş bir işletmeyi kurduklarından dolayı bir hemşerileri olarak kendilerine teşekkür ediyorum. Tesisi gezince çok mutlu oldum ve kendilerini daha sık ziyaret edip problemleri ve sıkıntılarını dinlememiz gerektiğini gördüm. Çünkü bu işletmeler, ilimizin kalkınması ve tanıtımına çok ciddi katkı sunuyor, yurt dışında ihracat yapıyorlar.  Ben, ilimize böyle bir tesis kazandırdıklarından dolayı kendilerini tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi odası Başkanı İdris Alan’ı çalışmaları ve gayretlerinden dolayı takdir ettiklerini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Esat Aktaş, “İdris Başkanımız,  gerçekten çok sevdiğim ve beğendiğim bir insan.  Kendisi şu anda Ticaret ve Sanayi Odasında çok güzel güzel işler yapıyor.   İşletmemizi ziyaretleriyle bizleri şereflendirdi ve mahcup etti.  Kendisine sonsuz teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Başkan Alan’ın OSB’de bulunan firma ziyaretlerinin son durağı Un Fabrikası oldu.

İlin ekonomisine katkılarından dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Ebedin Ergün adına hazırlanan paketi Fabrika Yönetim Kurulu Üyesi olan oğlu Mehmet Ergün’e takdim eden Başkan Alan; “Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde çok kıymetli üyemiz ve ağabeyimiz Hacı Ebedin Ergün Beyefendi’nin hayata geçirdiği tesislerini ziyaret ettik.  Kendisi farklı illerdeki işlerinden dolayı şehir dışında. Kıymetli oğlu Mehmet Ergün Bey bizlere ev sahipliği yapıyor.  Ergün ailesinin ilimiz istihdamına sunmuş oldukları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu tür işletmeler Elazığ'ın ayrı ayrı değerleri ve ayrı ayrı kıymetleri. Böyle kıymetli yatırımlarından dolayı tekrar teşekkür ediyor, kendilerine başarılar diliyorum.” Dedi.

Yönetim Kurulu  Üyesi Mehmet Ergün firmalarını ziyaret eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası başkanı İdris Alan’a  teşekkür etti.