Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, programları çerçevesinde Elazığ’a geldi.

İlk olarak Valiliği ziyaret eden Bakan Özhaseki  ardından Elazığ Belediyesi Tarafından Organize Edilen ‘Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Bakan Özhaseki programda yaptığı konuşmada Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan övgüyle bahsederek yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti.

ÖZHASEKİ: KİMSE KOLAY KOLAY ALTYAPI İŞİNE GİRMEZ

Bakan Özhaseki açıklamasında, “bugün burada gerek temelini atacağımız alt yapı adımlarımızın gerek ise açılışını yapacağımız belediye başkanımızın değer verdiği, emek verdiği yatırımların Elazığ’ımız için hayırlı olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Değerli kardeşlerim fatih sultan Mehmet han derki; Hüner bir şehir bünyâd etmektir; Reâyâ kalbin âbâd etmektir. Yani hüner aslında bir şehri ayağa kaldırmaktır, imar etmektir. Fakat ondan da önemlisi orada yaşayan insanların gönlünü hoş tutmaktır. Onlarla iyi geçinmektir. Onların duasını almaktır. Büyüklerimiz hep derlerdi ki; İnsan odur ki bıraka bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Bugün burada değerli başkanımızın onlarca yapmış olduğu hizmeti, sizlerin hizmetine sunacağı güzel işlerin bir taraftan açılışını yapacağız. Bir taraftan temel atmasını yapacağız. Belediye başkanlığı kutsal bir iş. Birçok arkadaşımız altyapı çalışması yapmaktan çekinir, korkar. Yapılırken toz toprak vardır, sıkıntı vardır, vatandaşın belki de öfkesi vardır. Bittikten sonrada üstü kapanır hiç kimse hatırlamaz onu. Nankör bir hizmettir. O yüzden kimse kolay kolay altyapı işine girmez. Değerli başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Nice hizmet ömrü versin inşallah” ifadelerini kullandı.