Geçtiğimiz dönem Elazığ ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yanı sıra ICC Milletlerarası Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de başarılı bir şekilde sürdüren Asilhan Arslan Bloomberg HT de yayınlanan, Reyhan Baysan’ın sunduğu ‘Seans Ortası’ programına stüdyo konuğu oldu. 
ASLAN; PANDEMİNİN ETKİLERİ HALA DEVAM EDİYOR.
Bloomberg HT’de yayınlanan Seans Ortası programında, 2023 yılı ilk 6 aylık döneme ait ekonomik veriler, yıl sonu beklentileri, ekonomi politikaları, iş dünyasının finansmana erişimi, vergiler, asgari ücret gibi konularda değerlendirmelerde bulundu. 
Reyhan Baysan’ın sorularını yanıtlayan Arslanlı A.Ş. Genel Müdürü iş insanı Asilhan Arslan, pandemi sürecinin ekonomi üzerindeki kötü etkilerinin dünya ekonomisi ve ülkemiz ekonomisi üzerinde hala devam ettiğini ifade ederek, piyasaların akışı uluslararası ticaret, buna bağlı gerçekleşecek üretimin henüz regüle olmadığını söyledi. 
Elazığ TSO Eski başkanı Arslan, özellikle Çin’in pandemi nedeniyle uzun süre karantina uygulamalarına gitmesi, ABD’deki ekonomik çalkantı ve Avrupa ekonomisindeki daralmanın Türkiye ekonmisini olumsuz etkileyen faktörler olduğunu, bu sebeple üreticilerin Pazar daralması yaşadığını fakat her şeye rağmen sanayi kullanım kapasite oranlarında büyük bir düşüş olmadığını belirterek, yakın süreçte yaşadığımız seçim süreci sonrasında atılması beklenen adımların iş dünyasını umutlandırdığını belirterek, Elazığlı hemşehrimiz Gaye Erkan ve gerekse Maliye bakanımız Mehmet şimşek beyin yaptığı çalışmalar iş dünyasınca olumlu karşılanmaktadır. 
İhracat yapan AB ülkelerine üretim yapan firmalarımızda, özellikle tekstil konfeksiyon alanında bir yavaşlama görüyoruz, bir çok sanayici iş yaptığı bir çok pazardan çekilmek zorunda kaldı. Gerek enerji maliyetleri, işçilik maliyetleri ve gerekse ülkemizdeki yüksek enflasyon iş dünyasının rekabet edebilme gücünü azalttı, dedi. 
ORTA VADELİ EKONOMİK PLANI ÖNEMSİYORUZ. 
Seans Ortası programında önemli açıklamalar yapan, Elazığ TSO Eski Başkanı ve iş insanı Asilhan Arslan, Orta Vadeli Ekonominin iş dünyası için önemine vurgu yaparak, dövizin kontrolsüz yükselmesinin maliyetleri arttırdığını belirterek iç tüketimde pahalılığına sebep olduğunu, tüketim olmazsa üretim olamayacağını söyledi. 
Uluslararası piyasaya bakıldığında dövizin yüksek olması ihrcatçılar için katkı sağlıyor, ancak enerji, işçilik, lojistik hizmetleri o kadar arttı ki, bu artışlar bizim uluslararası piyasalarda rekabet edebilirliğimizi etkilediği gibi, sürekli değişen fiyatlar neredeyse iş dünyasını haftalık planlar yapmaya zorladı. 
Sanayicinin bir yandan da yatırım yapmak zorunda olduğunu belirterek, iş dünyasında krediye ulaşımın da zor hale geldiğini, bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağına inandıklarını söyledi.