Elazığ'ın Ağın ilçesi nüfus kaybı yaşamaya devam ediyor.

Geçmiş yıllarda Fırat Nehri üzerinde yaşanan ulaşım sıkıntısı nedeniyle sürekli göç veren Ağın ilçesi ulaşımı rahatlatmak için yapılan köprüye rağmen kan kaybetmeye devam ediyor. 

Bu yıl 70 kişinin daha ayrılmasıyla nüfusu 1580'e düşen Ağın ilçesinde göç sorununa çare aranıyor.
Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, ilçenin nüfusunu arttırmak için hemşehrilerine nüfus kayıtlarını Ağın'a aldırma çağrısı yaptı. 

Uslu, "TÜİK verilerine göre en yaşlı nüfusa sahip ilçeyiz. Şuana kadar gururla söylüyoruz okuma yazma oranı yüzde yüz olan, asayiş olayları olmayan, asimile olmayan bir ilçemiz. Biz ilçemizin ismini gerek Elazığ'a gerek ülkemize duyurmak için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. buradaki en büyük sıkıntımız nüfus kaybediyoruz, kan kaybediyoruz. Şuan nüfus oranına bakarsak hem bölge müdürlüklerinde, gerek bakanlıklara gittiğimizde ilk önümüze konulan konu 'nüfus sayısı' oluyor. Geçen sene ile bu sene arasında 70 kişi yine nüfusumuz azaldı. Üzülerek söylemek gerekiyor; Elazığ'ın beldelerinin de altında bir nüfusa sahibiz. Göç sorunu senelerdir kanayan yaramız. Özellikle 6 ay ile 9 aya kadar ilçemizde ikamet edip, belediyemiz hizmetlerinden faydalanıp ama sadece 4 ayını illerde geçiren hemşehrilerimiz maalesef oralarda bekletiyorlar. Biz çok şey istemiyoruz. Sadece burada ikamet eden hemşehrilerimizin ikametlerini birinci adres olarak Ağın'ı göstermelerini istiyoruz. Belediyelere İller Bankasından aylık ödenek geliyor. Bu ödenekler de nüfusa göre geldiği için çok komik rakamlar. ilçemizin nüfusu 1580'e düştü. İstihdam olmadığından dolayı burada bir sıkıntı var.Bizim üzerinde durduğumuz konu, bu çağrılarımıza kulak verip kampanyamıza dahil olan sivil toplum kuruluşlarımız, hemşehrilerimiz duyarlı olduğu takdirde ben inanıyorum ki 400-500 civarında hemşehrimizin ikameti Ağın'da olacak." dedi.