Bakanlığın hayata geçirdiği proje kapsamında Endonezya, Sudan ve birçok ilden katılım sağlayan toplam 35 genç 7-16 Temmuz tarihleri arasında Elazığ’ın tarihi mekanlarını ve ilçelerini gezerek hem eğleniyor hem de tarihini öğreniyorlar.

35 genç gönüllüler Akşam yemeğinde İl Müdürü Abdulsamet Eren ile bir araya gelerek sohbet eşliğinde yemeklerini yediler.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada, “Çok değerli Gençlik Hizmet Müdürümüz,  Şube Müdürümüz, Gençlik Merkezimizin çok değeli müdürleri, gönüllü arkadaşlarımız siz değerli misafirlerimiz öncelikle aziz şehrimiz Elazığ’a hoşgeldiniz. Değerli arkadaşlar hakikaten ben hep ifade ediyorum sizler gibi çok değerli genlerimiz zaman zaman ya sosyal ya sportif ya da herhangi bir aktivite ile ilimize geldiklerinde Elazığ’ı ilk defa gören gençlerimiz hakikaten Elazığ’ın hem yeraltının hem yerüstünün bu kadar zengin olacağını belki tahmin etmiyordu. Yaklaşık bir haftadan fazla Elâzığ’dasınız Elazığ’ın hem tarihi hem kültürü hem de dediğim gibi yeraltı yerüstü zenginlikleri gastronomide tarihsel zenginliği ve misafirperverliğiyle Türkiye’ye örnek olmuş bir şehirdir. Biz sizleri burada ağırlamaktan kurum ve şahsım adına çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Ama öncelikle sizleri kutluyorum. Damla Gönüllülük hareketi hakikaten hem Allah rızasını içerisinde barındıran hem de sizler gibi pırlanta gençlerin böyle yeşermesini arkasından zincirlerle halkalarla çoğalan bir hareket ve sizlerde bu konuda çok işler yapıyorsunuz. ” dedi.