15 Temmuz 2016 günü darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye, milleti ve devletiyle omuz omuza verdiği direniş ve mücadeleyle tüm dünyaya örnek teşkil etmişti. Türk demokrasisini hedef alan bu hain girişim, Türk halkının demokrasiyi ve seçilmiş iradeyi korumak için gösterdiği destansı direnişle geri püskürtülmüştü.

15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında hayatını kaybeden 240'ı aşkın sivil, polis ve askeri anmak için Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Elazığ’da da program düzenlenecek.

Elazığ Valiliği program akışını paylaştı.

Buna göre etkinlikler 14 Temmuz’da Fırat Üniversitesi’nde Tarihten Günümüze Darbeler ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konusu üzerine düzenlenecek bir konferans ile başlayacak.

Gün içinde Üniversite Yerleşkesinde hazırlanan resim Sergisi ile devam edecek.

15 Temmuz’da saat 20.00’de Kortej Yürüyüşü ve Mehteran Takımı Gösterisi düzenlenecek.

Saat 20.45’de ise 15 Temmuz Meydanında açılacak Türkiye Yüzyılının Kahramanları Resim sergisi gezilecek.

Gece Boyunca etkinlikler saygı duruşu, İstiklal Marşı ve sancak Koşusu Bayrak teslim Töreni, kuranı kerim Tilaveti, Dua,  Protokol Konuşmaları, Kahramanlık Türküleri, Tasavvuf Korosu Dinletisi ve 15 Temmuz Sinevizyon gösterimi ile sona erecek.

16 Temmuz’da ise saatler 00:13’ü gösterdiğinde Darbeleri Susturan sela, saat 04:30’da ise sabah namazı ve dua ile sona erecek.