Araç sahibi bazı kişiler, arabalarına tutkuyla bağlı olabiliyorlar. Bazıları için sadece bir yerden bir yere gidilmesini sağlayan bir taşıt olarak görülen arabalar, kimileri için adeta bir aile ferdi gibi değerlendiriliyor. İşte bu yüzden, arabayı nasıl temizleyeceğinizi bilmek ve doğru yöntemleri uygulamak bu kişiler için çok daha önemlidir.

Araba temizliğinde yapılan hatalar, özellikle satışa karar verenler için oldukça önemlidir çünkü bazı yöntemler arabanın değerini düşürebilir. Bu durum araç sahibini zor duruma sokar. Değerinde satılması gereken bir otomobil, yanlış temizleme yöntemleri sonucunda beklenen fiyatın çok altında kalabilir. İşte bu hatalardan kaçınmanız gerekiyor…

Yüksek Basınçlı Suyla Yıkamayın

Arabaların uygun yerlerde bol su ile yıkandığını mutlaka herkes görmüştür. Ancak bu işlemi yaparken yüksek basınçlı, tazyikli su kullanırsanız tamponda çizilmeler meydana gelebilir. Arabanızın değerini korumak istiyorsanız bu hatayı kesinlikle yapmayın. Peki, basınçlı su kullanmadan araba nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız, öncelikle hafifçe su tutarak kirlerin çözülmesini sağlamalısınız. Bu sayede arabayı daha kolay ve güvenli bir şekilde yıkayabilirsiniz.

Mikrofiber Dışında Bez Kullanmaktan Kaçının

Arabanızı temizleyip kurulama aşamasına geçtiğinizde, uygun bir mikrofiber bez kullanmazsanız camlarda çizilmeler meydana gelebilir. Bu durum, aracınızın değerinin düşmesine neden olur ve istediğiniz fiyata satma şansınızı azaltır. Mikrofiber bez kullanarak kuruladığınızda, karşılaştığınız tertemiz manzara sizi memnun edecektir.

Güneşin Altında Yıkamayın

Aracınızı güneşin altında yıkarsanız, henüz tamamen temizlemeden suların hızla kurumasına neden olursunuz. Bu da arabanızın yüzeyinde lekeler oluşmasına yol açar. Bu lekeler aracınızın değerini doğrudan düşürmese de, temizlik sürecinde sizi fazladan uğraştırır.

Aşındırma Özelliği Olan Deterjan Kullanmayın

Arabanın nasıl temiz yıkanacağı konusunda birçok temizlik ürünü önerilebilir. Ancak her deterjan, araba boyası için uygun değildir. Aracınızın yıpranmasına ve aşınmasına neden olacak tehlikeli kimyasal içerikli temizleme ürünlerinden kaçınmalısınız. Bunun yerine, aşındırıcı olmayan ve güvenli temizlik ürünlerini tercih edin. Bu şekilde, aracınızın boyası korunur ve değerini kaybetmez.