KÜME DÜŞMESEYDİ ELAZIĞSPOR?.. - H. Vehbi Coşkun
SON DAKİKA

KÜME DÜŞMESEYDİ ELAZIĞSPOR?..


Elazığspor 3. Lig’e düştü ve kıyâmet koptu…
Elazığspor’un kötü idâre edilişi ya da ekonomik sıkıntıların yönetim tarafından giderilemeyişi nedeniyle kıyâmet kopmadı ki?
Dikkât edin!
Ülkemizde olduğu gibi Elazığ’ı yönetenlerin de toplumun da tek ölçüsü var…
Sportîf başarı.
Sportîf başarı varsa sorun yok, sportîf başarısızlık varsa şâyet, ortalık toz duman!..
İşte, icraattaki hata ve yanlışların üzerini örten örtü veya sorunları halı altına süpüren gizli el durumundaki “sportîf başarı” elde edilemezse, Elazığspor’da olduğu gibi kıyâmetin kopması da kaçınılmaz oluyor?
Dolayısıyla, spor kulüplerinin kurumsal kimlik kazanamamalarının da, borç batağına sürüklenmelerinin de genel sebebi bakış açımızdaki ve değerlendirme ölçütümüzdeki bu çarpıklık…

                                             *   *   *

Oysa, bir spor kulübünün yönetiminde aranması gereken vasıfların öncelik sıralaması sonucu belirler.
İdâri başarı.
Mâli başarı.
Sportîf başarı…
Şeklinde, hedef olarak ele almamız gereken bu alanlarda Elazığspor’da yapılmak istenen maalesef; idâri ve mâli başarıyı sağlamadan sportîf başarıyı elde etmeye çalışmaktır!
Elazığspor’u Süper Lig’den 3. Lig’e sürükleyen en büyük sebep de idâri ve mâli alanlarda yetersiz kalan bir yönetimin, sportîf alanda başarı kazanmaya çalışırken sebep olduğu yıkımdır!..
Elazığspor, idâri ve mâli alanlarda yeterli güçte bir kurumsal yapıya sâhip olmadığı için, hep birilerine el açmaya ve sâhiplenilmeye muhtaç bırakılmıştır…
Bu boşluğu doldurmaya çalışan siyâsiler de hem propagandalarını yapmış, hem de hakir gördükleri Elazığspor’a üstelik kamu kaynaklarından sağlanan kırıntı misâli destekleri “büyük lütuf” saymış, ancak olan bitene müdâhil olmayarak aslında kulübe en büyük kötülüğü yapmışlardır!..

                                             *   *   *

Şimdi bu gerçekler ışığında; Elazığspor’un küme düşmesinin ardından son günlerde yaşananlara bakalım…
Elazığspor küme düşmese, son maçta ligde kalsaydı ne olacaktı düşündünüz mü hiç?
Pendik Maçı’nda galip gelseydi Elazığspor, ya da beraberlik kümede kalmak için yeterli olsaydı “Bu takımı Şahin ŞERİFOĞULLARI düşürdü!” diye içinden geçeni dile getirmeyecekti Selçuk ÖZTÜRK…
Oynanan son maçın ardından, kendi ifâdesiyle “kahraman” olarak açıklamalarda bulunacak olan Elazığspor Başkanı, kendinden sonra gelenleri de “kurtuluşun mimarları” diye ilân edecekti!..
Ankara’da yapılan toplantıda Elazığspor’un kurtuluşu için önerdiği “yol haritası” konusunda “aslan payı”nın şahsına ait olduğunu anlatacak, kendine tam destek kararı verenlere de sonsuz teşekkürlerini iletecekti Başkan Selçuk ÖZTÜRK?
İktidar milletvekilleri, belediye başkanı, vali, Elazığspor’a sağlanan destekler dolayısıyla, en az Selçuk ÖZTÜRK kadar “kahraman” sayılacaklardı!..
Elazığspor küme düştüğü için bugün “sorumlu” olduğunu unutanlar ve birbirini suçlayanlar, karşılıklı “teşekkür” mesajları yayınlıyor olacaklardı!..

                                             *   *   *

Küme düşmeseydi Elazığspor…
“Bu takımı Şahin ŞERİFOĞULLARI düşürdü!” denilmeyecekti…
Aksine, Selçuk ÖZTÜRK; “Şahin Başkan sağ olsun, bize güvendi ve destek verdi!” diye beyânat verecekti?
Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI, Elazığspor’a sağladığı destekleri bir bir saymak zorunda kalmayacak; “Başkanın bu tavrından sonra Elazığspor’a bir kuruş bile vermem!” demeyecekti?

                                             *   *   *

Küme düşmeseydi Elazığspor…
Ara Transfer Dönemi’nde takımdan ayrılan futbolcuların ödemelerinin yapılması için gerekli paranın 400 Bin lirasını temin ettiklerini, ama buna rağmen adı geçen futbolcuların takımdan ayrıldıklarını ve Elazığspor’un da küme düştüğünü anlatmayacaktı Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI, belki hiç gündeme bile gelmeyecekti?..
Buna karşılık Selçuk ÖZTÜRK, Ara Transfer Dönemi’nde tahtayı açamadıkları için Şahin Başkan tarafından kendilerine söz verilen paranın ödenmediğini, valilikten beklenen artı 400 Bin liranın da gelmediğini açıklamayacak, dolayısıyla takımdan ayrılmakta olan Yiğitcan’ın takımda tutulmasını buna gerekçe olarak göstermeyecekti?..

                                             *   *   *

Küme düşmeseydi Elazığspor…
“Biz yardım ettik, kaynak sağladık. Elazığspor’un neden küme düştüğünü başkana sorun?..”
“Elazığspor’a yeni ve güvenilir bir yönetim gerekli!..” diye değerlendirmelerde bulunan iktidar milletvekilleri, kanaatlerini böyle açıkça ifâde etmeyecek, destekleri sâyesinde Elazığspor’un ligde kaldığını ve Elazığ’ın olduğu gibi Elazığspor’un da sâhibinin kendileri olduğunu özenle dile getireceklerdi!..
Kendini suçlayan milletvekillerinin başarıda atkılarıyla en önde yer aldıklarını, ama başarısızlıkta ortada görünmediklerini anlatan Elazığspor Başkanı da, diğer illerin belediye başkanları ve iktidar milletvekilleriyle bizimkileri kıyaslamayacak, aksine tek tek isimlerini sayarak şükrânlarını sunacaktı?..

                                             *   *   *

Küme düşmeseydi Elazığspor…
Abdullahpaşa’daki bina yıkım işinin el altından Elazığspor’a verildiği ortaya çıkmayacaktı?
Polisevi Yerleşkesi’ndeki binaların yıkım işinin Elazığspor’a verildiği duyulmayacaktı?
Bu konuda karşılıklı suçlamalar yaşanmayacak, hiç kimsenin bu konulardan haberi dâhi olmayacaktı?
“Bir önceki Elazığspor Yönetimi’ne imardan hisseler aktarıldığını söyleyip suçlamalarda bulunanlar, şimdi, ister verenler, ister sessizce alanlar yıkım işlerinin aktarılmasındaki paylarını nasıl izâh edecekler” diye zihinler karışmayacaktı?

                                             *   *   *

Elazığspor küme düşmeseydi…
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, bugüne kadar Elazığspor’a 270 Bin lira maddi destekte bulunduğunu, belgeleriyle sâbit olan bu miktarın kamuoyuna 120 Bin lira olarak açıklandığını dillendirmeyecek, sonuçta; “Kayıp 150 Bin TL nerede?” soruları ayyuka çıkmayacaktı!..

                                             *   *   *

Küme düşmeseydi Elazığspor…
Elazığspor’a yapılan yardımları “fâkir fukaranın hakkı” olarak açıklayan Belediye Başkanı ŞERİFOĞULLARI’na karşılık, belediye tarafından Karakoçanspor’a yapılan yardımların ne olduğunu sormayacaktı Selçuk ÖZTÜRK?
Karakoçanspor ile Elazığspor arasında polemikler yaşanmayacaktı?
KARDEF’in ayrıştırıcı ve ötekileştirici açıklamalar yaptığı gerekçesiyle Selçuk ÖZTÜRK’ü kınama metni yayınlamasıyla olay, sosyal ve siyasî boyuta taşınmayacaktı!..

                                             *   *   *

Küme düşmeseydi Elazığspor…
“Selçuk ÖZTÜRK istifa!” çağrıları yapılmayacaktı?..
“Yönetim istifa!..” başlıkları manşetlere taşınmayacaktı?
“Yönetim gitsin mi, kalsın mı?” Sorulu anketler yapılmayacaktı?
Oysa, Elazığspor’un küme düşmesi bir sonuçtur!
İdâri başarı yok?
Mâli başarı yok?
Sportîf başarı yok?
Elazığ’ı yönetenler de dâhil, kamuoyunun güvenini yitiren bir yönetim için, “kalsın mı, gitsin mi” diye anket düzenlemeye hiç gerek yok!

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
24May

KÜME DÜŞMESEYDİ ELAZIĞSPOR?..

07May

BAYRAM HAFTASI VE ELAZIĞ…

03May
29Nis
23Nis