139 DERNEĞİMİZ VAR…. - Ahmet Polat
SON DAKİKA

139 DERNEĞİMİZ VAR….


Spor faaliyetlerinin yürütülmesi konusunda resmi olarak kulüplerin dernek adı altında faaliyetlerini sürdürmesi gerekmekte.
İlimizde ise spor faaliyetleri sürdüren aktif ve pasif olan 139 dernek bulunmakta. Konu ile ilgili Sivil Toplumla İlişkiler Elazığ İl Müdürlüğünün internet sitesinde detaylara ulaşılabilir. Spor dernekleri ile ilgili kısa bir çalışma esnasında Tunceli’de 58, Malatya’da 120, Diyarbakır’da 100 ve Bingöl’de 97 dernek mevcut.
İstatistiklere bakılarak ilimiz spor faaliyetleri açısından kurulan spor dernekleri bakımından en fazla derneği olan il konumdayız.
Kurulan spor derneklerin tamamı aktif olarak hizmet etmeleri ve sportif başarılara imza atmaları bizleri ayrı bir sevince boğmakta. Spor denildiğinde ilk akla Futbol gelmekte ama şu bir gerçek ki diğer branşlarda var ve bu branşlar alanlarında üst düzey başarı elde etmekteler. 
Şimdi ister istemez futbolun dışındaki sporcu, teknik heyet ve yöneticilerimizin başarıları pek gündeme gelmiyor. 
 Benim amacım da böylesi istatistiklerle diğer branşların varlığını işaret etmek. Elazığ’daki spor dernekleri şu şekilde; 

Benim amacım da böylesi istatistiklerle diğer branşların varlığını işaret etmek. Elazığ’daki spor dernekleri şu şekilde; 

   

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
03Ağs

FUTBOL OYUN KURALLARI (6)

28Tem

FUTBOL OYUN KURALLARI (5)

27Tem

FUTBOL OYUN KURALLARI (4)

16Tem

FUTBOL OYUN KURALLARI (3)

13Tem

FUTBOL OYUN KURALLARI (2)