Serhat Akın'ın Hukuk Danışmanından Dikkat Çeken Açıklama

Serhat Akın, Beykoz'da uğradığı silahlı saldırı sonucunda yaralandı. Akın'ın avukatı Ahmet Yaşar, bu olay ve yürütülen soruşturmayla ilgili bir duyuru yaptı.

Açıklamada, "Müvekkilim Serhat Akın'a son dönemde özellikle sosyal medyada yapılan hedef göstermeler, hem onun hem de ailesinin huzurunu ve can güvenliğini ciddi şekilde tehdit etmiş ve ne yazık ki bu menfur saldırı göz göre göre gerçekleşmiştir. Serhat Akın, sporculuk kariyeri ve özel yaşamıyla topluma örnek bir birey olup, bu tür saldırılar yalnızca kendisine değil, spor camiasına, temsil ettiği değerlere ve toplumsal barışa da zarar vermektedir. Bu süreçte, yargı otoriteleri nezdinde adaletin yerini bulacağına olan inancımız tamdır." ifadeleri yer aldı.

'ADALET ER YA DA GEÇ YERİNİ BULACAKTIR'

Ahmet Yaşar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Müvekkilim ve arkadaşlarına yönelik gerçekleştirilen bu saldırının failleri ve azmettiricileri tespit edilerek, adalet önünde hesap vermeleri sağlanmalıdır. Hiç kimse -kim olursa olsun- hukukun üstünde değildir ve adalet er ya da geç yerini bulacaktır. Bu süreçte, müvekkilim ve ailesine yönelik asılsız ithamlar, tehditler ve saldırılar için hem hukuki hem de cezai işlemler derhal başlatılacaktır."

Bilgi kirliliğine yol açabilecek eylemler ve söylemlerle ilgili hukuki sürecin başlatılacağını belirten Ahmet Yaşar, "Ayrıca, soruşturmanın gidişatını olumsuz etkileyecek bilgi kirliliğine neden olabilecek kişi ve durumlarla ilgili de hukuki işlem yapılacaktır. Menfur saldırıya ilişkin soruşturma sürmekte olup, bazı sanıkların yakalanmış olması sevindiricidir. İçişleri Bakanı, Savcılık ve Emniyet teşkilatlarına teşekkür ederiz. Önümüzdeki günlerde daha detaylı bir bilgilendirme yapılacaktır." açıklamasında bulundu.

Son olarak Ahmet Yaşar, şu sözleri ifade etti:

"Müvekkilim Serhat Akın, bu zorlu süreçte sabır ve metanetle adaletin tecelli etmesini beklemekte olup, kamuoyundan sağduyu ve özellikle sporseverlerden destek beklemektedir."