ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI KİMDİR?

1980 yılında Elazığ'da doğan Şahin ŞERİFOĞULLARI, ilk, orta ve lise eğitimini Elazığ'da tamamladı.

Elazığ İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü tamamlayan Şahin ŞERİFOĞULLARI, sonrasında bir süre öğretmenlik görevinde bulundu.

Daha sonra bu görevinden ayrılarak ticari hayata atılan Şahin ŞERİFOĞULLARI, BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nde 3 yıl süreyle uzman olarak çalıştı. ŞERİFOĞULLARI ayrıca; Akaryakıt istasyonları ile inşaat ve güneş enerjisi sektörü alanında faaliyet gösteren aile şirketinde yönetici olarak görev yaptı.

Sporcu kimliği ile tanınan Şahin ŞERİFOĞULLARI, yoğun talep ve ısrarların ardından 2010 yılında Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı görevine seçildi ve 2018 yılına kadar bu görevi başarıyla yürüterek ilimiz  spor kulüplerine sağladığı imkanlarla Elazığ’da sporun gelişimine büyük bir ivme kazandırdı.
   
Elazığ’da gösterdiği bu başarının ardından tüm spor kamuoyu tarafından takdir toplayan Başkan Şahin ŞERİFOĞULLARI, dönemin Türkiye Futbol Federasyonu Başkanının daveti ile Federasyona bağlı birçok kurul ve komisyon yönetimine de seçilerek ülke sporunun gelişimine katkı sundu.

ŞERİFOĞULLARI, Milli ve manevi değerleri önceleyen ve sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedefleyen birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görevler aldı. 

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde, AK Parti Genel Merkezi tarafından Elazığ 5. Sıra milletvekili adayı gösterilen ŞERİFOĞULLARI, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Elazığ Belediye Başkanı Seçildi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI, evli ve 3 çocuk babasıdır.