Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın ve yönetim kurulu üyeleri, Elazığ Hayvan Organize Sanayi Bölgesindeki hayvan pazarını ziyaret etti.

Ziyarette İl Başkanı Abdullah Akın, pazardaki alıcı ve satıcıların sorunlarını dinledi ve çözümlerinin neler olduğu konusunda istişarede bulundu.

Ziyaret sonrasında açıklama yapan Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, "Buradaki insanlarımızın problemlerini daha iyi anlamak için buradayız. Biz insanlarımızla ancak konuşarak onların arasında olarak gerçek problemlerini anlayabiliriz. Onların gerçek problemlerini öğrenebiliriz. Gelip gördük satıcılarla alıcılarla görüştük. Görüşmemizin neticesinde şu kanaate vardık. Maalesef ilin idarecileri, ülkenin yöneticileri hayvancılığı bitirmişler. Maalesef yem parası ödememek için hayvanlarını elden çıkarmak istiyorlar. Hiçbir şekilde kazanç sağlayamadıklarını ifade ettiler. Bu kadar insanın ben doğru söylediğine inanıyorum. Gelsinler de bu toplumun içerisine insinler. Ankara’da şurada burada oturarak Twitter’da, Facebook’da bazı paylaşımlar yaparak bu vatandaşın problemlerini çözmüş olmuyorsunuz. Gelip bu vatandaşlarımız ile konuşup onlar ile istişare etmek gerekiyor. Bakınız hayvancılıkla uğraşan çoğu insanımız hayvanlarının hepsini satmak zorunda kaldılar neden çünkü yem fiyatları son derece pahalı ve yüksek.Tarımla uğraşan vatandaşlarımız, mazot fiyatları, gübre fiyatları yüksek olduğu için bu sefer ucuz arpa buğday ve yem çıkaramıyorlar. Dolayısıyla olan hem tarım ile uğraşan hemde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza oluyor. Çok acilen mazot ve gübre fiyatları aşağı çekilmelidir. Hiçbir ülke yokki çiftçisini böyle fahiş bir mazot fiyatıyla ezmiş olsun. Allah rızası için bari çiftçiye verilen mazottan vergiyi kaldırın ve çiftçinin, hayvancılıkla uğraşanın üzerinden elinizi çekin. Akabinde ben bu noktada yem fiyatlarına çok acil bir şekilde müdahale edilmesi gerektiğini buradan ifade etmek istiyorum. Bu vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretilmeli.  Bu anlamda bu kardeşlerimizin sorunları çok acil bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Bu ülkenin çok önemli bir kısmı Tarım Ve Hayvancılık ile uğraşıyor. Biz bu vatandaşalarımızı desteklemediğimiz sürece hiçbir şekilde ülkenin ekonomisini kalkındırmamız mümkün değil. Bu vatandaşlarımızın duasını almak da mümkün değil. Vatandaşlarımız korkusundan çekingenliğinden hiçbir şekilde sesini çıkaramıyor. Hatta bazen kamera önünde bile görülmek istemiyor. Öyle bir algı öyle bir baskı oluşmuş ki bazen fotoğraf karesine bile girmek istemiyor. Maalesef böyle baskı altına alınmış toplum gözlerimizin önünde inim inim inliyor maalesef. Biz burada ki vatandaşlarımızın inşallah sorunlarına gerçek anlamda çözüm bulabilmek için Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı olarak, Saadet Partisi Genel Merkezi Olarak Tarım Ve Hayvancılığı Kendi Politikalarımızın Odağına  almış bir parti olarak İnşallah Yem Firmaları ve Devlet Kurumları İle bu konuyu derinlemesine ve detaylı olarak konuşacağız." ifadelerini kullandı.