Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin yönelttiği, "Dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM binasından ayrıldıktan hemen sonra Beyrut'a saldırı emrini verdi. Bu saldırı sonucunda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah hayatını kaybetti. Nasrallah'ın ölümü sizce İsrail'i durduracak mı, yoksa İsrail'in Güney Lübnan'ı işgal etme olasılığından mı endişe ediyorsunuz?" şeklindeki soruya cevap verdi.

Lavrov, İsrail'in daha önce de siyasi suikastlar gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da öldürüldüğünü ve Suriye'deki İran konsolosluğuna saldırıldığını hatırlattı.

Bazı kişilerin İsrail'in ABD'yi çatışmaya doğrudan çekmeye çalıştığını öne sürdüğünü belirten Lavrov, "Bu yüzden İran ve Hizbullah'ı provokasyonla kışkırtmaya çalışıyor." ifadesini kullandı.

Rus Bakan, diğer yandan İran'ın sorumlu bir tutum sergilemeye devam ettiğini vurgulayarak, bu tutumun önem taşıdığına ve kayda geçmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin de benzer bir taktiği izlediğini ve NATO ülkelerini doğrudan çatışma ortamına çekme çabası içinde olduğunu belirten Lavrov, "Onların durumunu izleyip görecekler." sözlerini sarf etti.

Lavrov, "Bu yaklaşımın doğru bir yöntem olduğuna inanmıyorum. Siyasi anlaşmazlıkların çözümünde terörist yöntemlere ve kan dökmeye başvurulmamalıdır." dedi.