Kar tatili olan iller listesi... Türkiye genelinde etkisini artıran soğuk hava dalgası, birçok ilde hissedilmeye başlandı. 20 Mart Perşembe günü birçok kentte olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verilmesiyle birlikte, öğrenciler ve veliler, "Yarın okullar tatil mi? 21 Mart Cuma günü okul var mı, yok mu, hangi illerde tatil ilan edildi?" sorularını araştırmaya koyuldu. İşte kar tatili olan illerin listesi...

YARIN OKULLAR TATİL Mİ?
Valiliklerden yapılan açıklamalara göre, kar yağışının yoğun olduğu illerde eğitim kurumlarının tatil edildiği duyuruldu. İşte 21 Mart Cuma günü okul tatil olan iller ve ilçelerin listesi...

ORDU
Ordu Valiliği tarafından yapılan duyuruda, "Aybastı, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Korgan, Kumru ve Ulubey ilçelerinde 21 Mart Cuma günü okulların tatil olduğu bildirilmiştir." denildi.
Ayrıca, Akkuş, Altınordu, Çamaş, Fatsa, İkizce, Mesudiye, Ünye ve Perşembe ilçelerinin bazılarında da eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.

YOZGAT
Yozgat Valiliği, kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Cuma günü 12 ilçede eğitimlere bir gün ara verildiğini açıkladı.
Yozgat il merkezi ile Akdağmadeni, Aydıncık, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan, Çekerek, Kadışehri, Saraykent, Sarıkaya, Sorgun ve Yenifakılı ilçelerinde tüm eğitim kurumlarında 21 Mart Cuma günü eğitime ara verileceği belirtildi. Ayrıca, kamu görevlilerinin bazıları için de idari izin verilecektir.

ERZİNCAN
Erzincan’da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitimlere bir gün ara verildiği açıklandı.
Valiliğin sosyal medya kanallarından yapılan paylaşımda, "Yoğun kar yağışı 21 Mart Cuma günü öğle saatlerine kadar devam edecek." ifade edildi. Bu nedenle, il genelinde resmi ve özel tüm eğitim kurumlarının 21 Mart'ta eğitim öğretime ara verilecektir.

SİVAS
Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde kötü hava şartları nedeniyle yarın için taşımalı eğitime ara verildiği belirtildi.
Yıldızeli Kaymakamlığı'ndan yapılan duyuruda, "Olumsuz hava koşulları sebebiyle 21 Mart 2025 tarihinde ilçemizdeki tüm taşımalı eğitim faaliyetlerine bir gün süreyle ara verilecektir." denildi.

SAMSUN
Samsun'un Ladik ilçesinde kar yağışı nedeniyle Cuma günü eğitimlerin durdurulacağı bildirildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının devam ettiği ve bu nedenle 21 Mart 2025 Cuma günü tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verileceği belirtildi.

GÜMÜŞHANE
Gümüşhane'de yoğun kar yağışı sebebiyle eğitimlere bir gün ara verildi.
Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışının olumsuz etkilerine karşı önlemlerin alındığı belirtildi. Eğer hava koşulları devam ederse sokakta buzlanma ve ulaşımda sorunların yaşanabileceği kaydedildi. Bu nedenle, 21 Mart günü Gümüşhane'deki tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verileceği bildirildi.

YARIN HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, ülkemiz geneli parçalı ve çok bulutlu, özellikle Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile bazı bölgelerde aralıklı yağışlar bekleniyor. Yağışların, Güneydoğu Anadolu, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar olarak gerçekleşeceği öngörülüyor. Yer yer kuvvetli yağışlar Orta Karadeniz kıyıları, Giresun, Kars, Erzurum, Tunceli, Muş, Bingöl, Elazığ, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde ise iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don, ayrıca iç kısımlarda sis ve pus olayı yaşanacak. Doğu Karadeniz bölgesinin yüksek kesimlerinde ise çığ tehlikesi mevcuttur.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Orta Karadeniz kıyıları, Giresun, Kars, Erzurum, Tunceli, Muş, Bingöl, Elazığ, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiği için sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksama ve olumsuz durumlara karşı dikkatli olunması önemlidir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Güney Ege ve İç Anadolu'nun güney kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi, Akdeniz’de ise kuvvetli fırtına ve yer yer tam fırtına (70-90 km/saat) beklenmektedir.
ÇIĞ TEHLİKESİ VE BUZLANMA UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don hadisesi, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek eğimli alanlarında çığ tehlikesi bulunduğundan, yol güvenliği ve ulaşımda aksama yaşanabilir. Bu sebeple, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları büyük önem taşımaktadır.
ZİRAİ DON UYARISI: Marmara, İç Ege, Akdeniz’in iç bölgeleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kısımları ile Doğu Anadolu'nun batısında geceden itibaren beklenen zirai donun, orta ve yer yer kuvvetli olması öngörülmektedir. Tarımsal faaliyetlerde bulunanların dikkatli olması önerilmektedir.